NaslovnicaVijestiUsain Bolt: On je brži od mene u ovom trenutku!

Usain Bolt: On je brži od mene u ovom trenutku!

Službeno najbrži čovjek u povijesti čovječanstva, legendarni sprinter Usain Bolt, smatra da nije najbrži na svijetu u ovom trenutku, odnosno da bi sigurno izgubio od portugalske superzvijezde.

najbrži na svijetu
najbrži na svijetu

Usain Bolt, najbrži čovek u povijesti i višestruki olimpijski prvak, smatra da je Cristiano Ronaldo u ovom trenutku brži od njega. Jamajčanin se povukao iz atletike 2017. godine. Vlasnik je osam olimpijskih zlata i svjetskih rekorda na 100 i 200 metara.

“Sigurno je Cristiano brži od mene. Naporno radi svaki dan, on je nevjerovatan atleta. Uvijek igra na vrhunskom nivou, nevjerovatno je kako je fokusiran. Ponavljam, ubijeđen sam da bi me sada pobedio u nekoj utrci”, istakao je Bolt.

Cristiano Ronaldo i u 35. godini uspijeva da pomjera granice. Postao je drugi u istoriji koji je za reprezentaciju postigao više od 100 golova, tačnije 102. Na ‘vječnoj listi’ ispred njega je samo Iranac Ali Dei sa 110 golova.

Zanimljivo je da je Ronaldo 49 golova postigao od trenutka kada je napunio 30 godina. Prvi put se u strijelce u dresu Portugala upisao na Euru 2004. godine kada je pogodio u porazu protiv Grčke 2:1. U 855 nastupa u dresu Sportinga iz Lisabona, Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa postigao je 644 gola.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!