NaslovnicaVijestiUsain Bolt odigrao svoju prvu nogometnu utakmicu

Usain Bolt odigrao svoju prvu nogometnu utakmicu

Usain Bolt odigrao je svoju prvu nogometnu utakmicu za australijski klub Central Coast Mariners. Slavni atletičar, svjetski rekorder u brzim disciplinama, ušao je u igru u 71. minutu.

Nekada najbolji atletičar svijeta Jamajčanin Usein Bolt u petak je odigrao svoju prvu nogometnu utakmicu u dresu australijskog Central Coast Marinersa i učestvovao u ubjedljivoj pobedi nad Central Coast Selectom 6:1.

Bolt je u prijateljskoj utakmici ušao u igru u 71. minutu i do kraja imao jednu šansu poslije hitrog trka kao u vrijeme dok je rušio rekorde u sprintu.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Bolt je ušao na poziciju lijevog krilnog napadača, a u trenutku kada je ušao u igru, njegov tim je vodio. Koliko god to čudno zvučalo, kod šanse koja mu se ukazala, nije stigao na drugu stativu da loptu pospremi u mrežu.

Tridesettdvogodišnji Bolt priznao je da se još uvek prilagođava na nogomet i razumijevanje igre. “Najveća stvar mi je da se razumijem sa saigračima, gdje da budem i učim. Što više budem trenirao biću bolji “, rekao je Bolt, a prenose lokalni mediji.

Trener Central Coast Marinersa Mike Mulvey, koji će doneti ocjenu o probi Bolta, bio je zadovoljan partijom Jamajčanina.

“Nije se osramotio, čak može da bude ponosan. Pokreti sa nogometa i atletike su drugačiji, ali je danas pokazao dobre vještine”, rekao je Mulvey, ali nije mogao da odgovori da li će Bolt dobiti ugovor kako bi debitovao u australijskoj ligi.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!