NaslovnicaVijestiUsvojena žalba Reala CAS-u, mogu dovoditi igrače

Usvojena žalba Reala CAS-u, mogu dovoditi igrače

Usvojena je žalba Real Madrida Sudu za sportsku arbitražu (CAS) povodom zabrane transfera, pa će tako klub iz Madrida moći dovoditi igrače u ljetnjem prijelaznom roku.

žalba

Nogometni klub Real Madrid moći će dovodi igrače u ljetnom prijelaznom roku, pošto je usvojena žalba Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lausannei prepolovio kaznu zabrane transfera.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je početkom godine kaznila Real zabranom transfera u dva prijelazna roka zbog nepravilnosti prilikom dovođenja maloljetnih igrača.

CAS je prepolovio kaznu, pa će Realu biti zabranjeno dovoditi igrače samo u predstojećem zimskom prijelaznom roku.

Također, umanjena je i novčana kazna, pa će Real umjesto 360.000 švicarskih franaka morati platiti 240.000.

“Ova odluka pokazuje da nas je FIFA nepravedno kaznila, ali klub žali što CAS nije imao hrabrosti da potpuno ukine kaznu”, navodi se u priopćenju Reala.

Osim Reala kaznu zabrane transfer u dva prijelazna roka dobio je i Atletico Madrid, koji se također žalio, ali nije priopćeno je li CAS odlučivao o žalbi.

Real Madrid u nedjelju je savladao Kashimu Antlers u finalu Svjetskog klupskog prvenstva u Japanu, nakon produžetaka (4:2). Karim Benzema je doveo “kraljevski” klub u vođstvo, da bi Gaku Shibasaki preokrenuo rezultat, međutim, domaćin nije imao snage da napravi čudo. Cristiano Ronaldo je postigao hat-trick, te donio Madriđanima, petu titulu svjetskog prvaka, drugu otkako se klupsko SP igra u ovom formatu, pod okriljem FIFA-e.

Real Madrid sledeću utakmicu igra 7. siječnja naredne godine, protiv Granade na Santiago Bernabeu. Klub iz Madrida godinu je okončao na prvom mjestu, sa tri boda više od Barcelona, te utakmicom manje.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!