NaslovnicaVijestiUtrka za Zlatnu kopačku: Cavani prvi - Messi deseti

Utrka za Zlatnu kopačku: Cavani prvi – Messi deseti

Svaki tjedan poredak u utrci za najboljeg strijelca u Europi se mijenja, no čini se kako je jaz sve veći i ako se ovako nastavi uskoro bi mogli imati ‘Zlatnu kopačku’ koja neće otići u LaLigu. Zadnji put kada se to dogodilo je 2008. godine kada je Cristiano Ronaldo osvojio Zlatnu kopačku igrajući za Manchester United.

Poredak je sljedeći:

Cavani – 16 golova, 32 boda (Francuska)
Immobile – 15 golova, 30 bodova (Italija)
Icardi – 15 golova, 30 bodova (Italija)
Angulo – 18 golova, 27 bodova (Poljska)
Sapinnen – 27 golova, 27 bodova (Estonija)
Prosa – 27 golova, 27 bodova (Estonija)
Gordejchuk – 27 golova, 27 bodova (Bjelorusija)
Falcao – 13 golova, 26 bodova (Francuska)
Lewandowski – 13 golova, 26 bodova (Njemačka)
Messi – 12 golova, 24 boda (Španjolska)
Dybala – 12 golova, 24 boda (Italija)
Jonas – 15 golova, 22,5 boda (Portugal)

Zanimljivo je kako na tablici nema Neymara, Luisa Suareza i Cristiana Ronalda, a još zanimljivije je vidjeti kako je Lionel Messi tek na desetom mjestu iako je jedno vrijeme izgledalo kao da će se prošetati do ove prestižne nagrade, iako ta razlika još uvijek ni toliko velika, samo 4 gola prednosti ima Cavani, a do kraja prvenstva preostalo je još 25 utakmica.

Prošle godine ovu prestižnu nagradu uzeo je Lionel Messi s ukupnom 74 osvojena boda, drugoplasirani je bio Bas Dost (68 bodova), a treći je bio Aubameyang (62 boda). Leo Messi tako je prošle sezone osvojio svoju četvrtu ‘Zlatnu kopačku’ te se izjednačio s njegovim najvećim rivalom – Cristianom Ronaldom. Ukoliko Cristiano za 20-ak dana uzme Ballon d’Or tada će njih dvojica biti izjednačeni po tim glavnim nagrada: 5 Ballon d’Or-ova i 4 Zlatne kopačke.

Ono što je također zanimljivo vidjeti kako su napadači iz Serie A sve bliže ovoj nagradi, prije 2 sezone to je bio Gonzalo Higuain koji je zaista bio jako blizu ovoj nagradi, a ove sezone na drugom mjestu imamo čak dva igrača iz Italije, a to su Mauro Icardi iz Intera te Ciro Immobile iz Lazija te se na desetom mjestu zajedno s Messijem nalazi njegov i Icardijev sunardonjak iz Argentine – Paulo Dybala.

Prema pisanju medija iz Španjolske i Italije, Mauro Icardi nalazi se na meti Real Madrida i možda već ove zime promjeni prebivalište, ali i ligu.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Kriteriji bodovanja

Države u kojima se gol vrijedi dva boda: Njemačka, Španjolska, Engleska, Italija, Francuska,

Države u kojima se gol vrijedi 1,5 bod: Portugal, Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Hrvatska, Škotska, Grčka, Nizozemska, Izraelska, Norveška, Poljska, Rusija, Srbija, Švicarska, Turska, Bjelorusija, Ukrajina

Države u kojima se gol vrijedi jedan bod: Andora, Armenija, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina, Cipar, Danska, Nizozemska, Estonija, Finska, Farski Otoci, Gruzija, Wales, Mađarska, Irska, Sjeverna Irska, Island, Kazahstan, Litva, Luksemburg, Latvija, Makedonija, Malta, Moldavija, Crna Gora, Rumunjska i Švedska.

[su_oglas]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!