NaslovnicaVijesti(UŽIVO OD 13 SATI) UEFA Održava sastanak odluke: Što će se dogoditi...

(UŽIVO OD 13 SATI) UEFA Održava sastanak odluke: Što će se dogoditi sa Europskim prvenstvom i Ligom prvaka?

2019/20 sezona je prekinuta zbog pandemije koronavirusa. UEFA je prije pet dana objavila kako će održati videokonferenciju sa predsjednicima nacionalnih saveza u utorak od 13 sati, te će na tom sastanku odlučiti o budućnosti nogometa.

UEFA Održava sastanak

Na tom sastanku će se pričati o tri glavne stvari, a to su kada će se igrati Europsko prvenstvo ove godine, kako će se proglasiti pobjednici u ligama širom europe ako se ista ne nastave nakon ove pandemije, te što će se dogoditi sa europskim natjecanjima.

Koronavirus je zaista napravila veliki problem u svijetu, paralizovali su prije svega nogomet i sva natjecanja, iako se još uvijek u nekim zemljama igraju utakmice, kao što je Turska, Australija, te Rusija.

Zanimljiva činjenica je da je Europsko prvenstvo trebalo započeti ovog ljeta, točnije 12. lipnja u Rimu, glavnom gradu Italije, tamo gdje je izbila koronavirus po prvi put u Europi.

Glavni plan je bio da Europsko prvenstvo ugosti 12 gradova domaćina sa polufinalnim i finalnim utakmicama koje bi se igrale na Wembleyu u Engleskoj tog 12. srpnja. No, s obzirom da je Velika Britanija utvrdila da postoji 1540 osoba koje su zaražene, te 55 umrlih od istog virusa, sve se to sada dovodi u pitanje.

Sada je plan navodno da se odgodi Europsko prvenstvo 2020 do sljedeće godine, do kada bi odgodili i Ligu prvaka i gašenje sporta na cijelom kontinentu.

Razvoj situacije iz minute u minutu:

14:43 UEFA zvanično odgodila finala Lige prvaka i Europske lige

Najnovija izvješća nam javljaju kako je Liga prvaka i Europska liga odgođena, te će se finala ovih natjecanja igrati u srijedu 24. lipnja i 27. lipnja.

14:11 Copa America odgođena

Razna izvješća navode kako će Copa America 2020 biti odgođena do sljedeće godine.

13:50 UEFA će danas održati tri sastanka preko videopoziva.

Dva su već završena, dok je od 13 sati u toku sastanak sa predstavnicima 55 europskih država. Kada su u pitanju nacionalna prvenstva, UEFA je poručila da se ona nastave preko ljeta, pod uvjetom naravno da koronavirus prestane.

13:34 Norveški nogometni savez se složio sa odgađanjem Eura 2020

Norveški nogometni savez je potvrdio da će EURO 2020 biti odgođen.

Na Twitteru su objavili:

“UEFA je odlučila odgoditi Europsko prvenstvo do 2021. Igrat će se od 11. lipnja, do 11 srpnja sljedeće godine. Više informacija uskoro.”

13:29 EURO 2020 ODGOĐEN?

Njemačka televizija je navodno objavila kako je UEFA obavijestila nogometne saveze i udruženje klubova kako planiraju odgoditi Europsko prvenstvo koje se trebalo igrati ovog ljeta, tek do ljeta 2021. godine. Znači, sve su šanse da će se Europsko prvenstvo igrati 2021. godine, a izgleda da su se svi savezi i udruženje klubova složili sa ovom odlukom.

13:19 UEFA otkazala rezervacije u hotelu u Kopenhagenu

Sada izgleda najvjerojatnije da će EURO 2020 biti odgođen, sa izvještajima koji govore kako je UEFA otkazala rezervacije u hotelu u jednom od gradova domaćina, Kopenhagenu.

13:00 Prvi poziv završen

Bryan Swanson iz Sky Sportsa navodi kako je prvi od tri sastanka završen. Uskoro počinje i video poziv sa 55 članica.

12:49 Deset minuta prije početka sastanka

Više izvora navodi da će UEFA danas donijeti veliku odluku o odgodi EURA 2020, dok će navodno i klubovima dati smjernice kako da postupaju dalje.

11:25 Rusija želi biti domaćin Eura

Rusija je jedna od nekoliko europskih država u kojima još uvijek nema koronevirusa. Oni su se također ponudili da spase Euro 2020, te da se on održi kod njih.

11:00 UEFA traži 300 milijuna eura od klubova

Vijest koja je tek izašla, a mediji navode kako će UEFA tražiti 300 milijuna eura kako bi se pokrili svi troškovi zbog potencijalnog odgađanja Europskog prvenstva. Navodno su svi klubovi za to odgađanje kako bi se završila natjecanja u domaćim prvenstvima, te europskim natjecanjima.

10:15 Liga prvak se igra u Istanbulu i Gdanjsku?

U Ligi prvaka i Europskoj ligi je preostalo da se odigra još šest kola, uključujući i to finale. Četvrtfinale bi se navodno trebalo igrati na samo jednu utakmicu bez uzvrata.

Navodno bi se sve trebalo organizirati kao mini turnir, koji bi se trebao održati u Istanbuli i Gdanjsku, gradovi koji su i prije bili domaćini finalima Lige prvaka i Europske lige. Ako se Europsko prvenstvo odgodi, to otavlja više prostora za završetak klupskih natjecanja.

09:11 Prijedlog UEFA-e

Španjolski mediji su objavili da će UEFA predložiti svoj plan kako odabrati prvake liga, a navodno je njihov glavni plan da prvaci budu oni koji su u ovom trenutku na vrhu tabele u svojim ligama. U Engleskoj je to Liverpool, u Španjolskoj Barcelona, u Italiji Juventus, u Bundesligi Bayern, dok je u Francuskoj naravno PSG. U domaćoj ligi Hrvatske je to Dinamo.

UEFA bi po tom planu izabrala i učesnike u Ligi prvaka i Europskoj ligi za narednu sezonu. Timovi koji su završili na tim pozicijama u ovom trenutku bi igrali naredne sezone. U Hrvatskoj bi to u Ligi prvaka bili Dinamo i Rijeka, dok će ponuditi saveznicima da ne bude ispadanja iz liga.

08:00 Održavanje sastanka

UEFA je prije točno pet dana sazvala hitni sastanak zbog širenja koronavirusa i danas će on biti održan od 13 sati. UEFA je pozvala predstavnike 55 članica, te vijeće Europskog udruženja klubova, europskih natjecanja i FIFpro-a. Održat će se videokonferencija zatvorenog tipa, međutim, mi ćemo vam donositi najnovije vijesti, tako da ostanite uz nas.

Na ovoj videokonferenciji će se razgovarati o budućnosti nogometa, kako u domaćim, tako i na europskim natjecanjima, te Europskom prvenstvu i njegovom mogućem odgađanju do sljedeće godine.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!