NaslovnicaVijestiValencia - Real Madrid: Nakon kiksa Barce, Realu imperativ pobjeda!

Valencia – Real Madrid: Nakon kiksa Barce, Realu imperativ pobjeda!

Real Madrid koji je trenutno odvojen samo gol razlikom od Barcelone na prvoj poziciji, putuje u Valenciju, koja se trenutno nalazi na sedmoj poziciji i vezana je sa 26 bodova sa druge četiri ekipe koje se također bore za mjesta koja vode u Ligu prvaka i Europsku ligu. Utakmica se igra u 21 sat.

valencia - real madrid

Timske novosti

Valencia je pobijedila četiri od posljednjih pet utakmica, što ih je dovelo do sedmog mjesta na tabeli i oni znaju da imaju dobre šanse da do kraja sezone stignu na mjesta koja vode u Ligu prvaka, ako naravno nastave igrati ovako. Valencia je ove sezone još uvijek neporaćena kod kuće sa četiri pobjede i četiri remija. Na Mestalli su postigli 14, a primili osam golova. U posljednje tri domaće utakmice pobijedili su Villarreala sa 2-1, Granadu sa 2-0 i remizirali sa Sevillom 1-1.

Igrač kojeg treba pratiti kod Valencije jeste krilni igrač Ferran Tores. On je postigao gol u četiri od posljednjih šest utakmica. Što se tiče izostanaka, Valenciji će nedostajati usluge Gameira i Piccinija, koji su ozlijeđeni. Dok su pod upitnikom Cheryshev, Cillessen, Gomez, Guedes i Lee Kangin.

Real Madrid nije imao najbolji start sezone, ali su neporaženi u posljednjih devet susreta u svim dosadašnjim natjecanjima. Do sada su pobijedili u posljednjih sedam utakmica, dok su pretrpjeli samo jedan poraz u posljednjih 15 odigranih utakmica i to od Mallorce. Real Madrid je sada izjednačen sa Barcelonom na vrhu, ali ostaje na drugoj poziciji, jer katalonska ekipa ima bolju gol razliku. U posljednjem susretu su pobijedili Espanyola i zadržali pritisak na Barcelonu.

Real Madrid je ove sezone u gostima zabilježio četiri pobjede, dva remija i jedan poraz. Ukupno su postigli 12 golova, te primili pet u gostima. U posljednje tri gostujuće utakmice pobijedili su Alavesa sa 1-2, Eibara sa 0-4 i Sevillu sa 0-1. Igrač kojeg treba pratiti u ovom meču za Real jeste Karim Benzema. Prošle sezone je za Madrid postigao 30 golova, a ove 11 u 14 nastupa. Real Madrid će biti bez Asensija, Hazarda, Marcela, Mendyja, Rodrigueza, dok je Lucas pod znakom sumnje.

Prijedlog za klađenje

S obzirom da smo upravo saznali da je Barca odigrala remi protiv Real Sociedada, ovo je savršena prilika za Real Madrid da se popne na tu prvu poziciju i prestigne Barcelonu. Međutim, oni se i nisu baš dobro proveli posljednji put na ovom stadionu kada su izgubili sa 2-1.

Nešto slično očekujem i ovdje, a s obzirom da se četiri od posljednjih pet duela ova dva tima završilo sa golovima na obje strane i sa više od 2.5 gola, preporučujem odličnu kombinaciju na bet365 kladionici koja nam daje ukupni koeficijent od 1.83, što ima vrijednost ako pogledate posljednje duele ova dva tima. Bet365 kladionica ne računa manipulativni trošak i poreze na dobitak, te ako ovo odigrate upravo u ovoj kladionici, vaša isplata će biti dosta veća nego u nekim lokalnim kladionicama. Odigrajte da će oba tima dati gol + da će biti više od 2.5 gola u najboljoj kladionici na svijetu!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!