NaslovnicaVijestiValverde nakon poraza u Kupu Kralja: "Nemam šta da kažem..."

Valverde nakon poraza u Kupu Kralja: “Nemam šta da kažem…”

Ernesto Valverde nakon poraza u Kupu Kralja od Valencije rekao je kako nema šta da kaže, te da njegov tim nije uspio da ostvari očekivanja.

Valverde nakon poraza u Kupu Kralja

U okviru finalne utakmice Kupa Kralja Barcelona je odmjerila snage sa ekipom Valencije. Konačan rezultat glasio je 1:2, tako da su Šišmiši podigli trofej Kupa Kralja za ovu sezonu.

Valencia je svoj dio posla uradila već u prvom poluvremenu. Prvo je Kevin Gameiro pogodio mrežu u 21. minuti utakmice na asistenciju Jose Gaye. Igrao se 33. minut utakmice, kada je Rodrigo udvostručio prednost Valencije i tako postavio konačan rezultat prvog poluvremena.

Barcelona je u prvom poluvremenu pružila blijedu partiju. U nastavku utakmice Katalonci su ipak došli do počasnog pogotka, a njega je postigao najbolji pojedinac Barcelone posljednju deceniju, Lionel Messi.

Trener Barcelone Ernesto Valverde izjavio je da ne zna šta može da očekuje poslije poraza u Kupu Kralja.

Porazom u finalu Kupa Kralja Barcelona je prekinula četvorogodišnju vladavinu u ovom natjecanju. Tako je katalonski gigant u samo mjesec dana od viđene triple krune ostao samo na trofeju u La Ligi.

Zbog toga se sve češće govori o mogućem odlasku Valverdea.

“Nemam šta da kažem”, odgovorio je na pitanje da li misli da je istrošio sve kredite, da bi poslije reakcije novinara dodao:

“Hvala na suosećajnosti… Imali smo očekivanja koja nismo uspjeli da ostvarimo. Željeli smo da osvojimo sve, jer to je ono što pobjednik hoće. Ipak, neko mora i da izgubi”.

Barcelona je u Ligi prvaka izgubila u polufinalu od Liverpoola jer je poslije pobjede na domaćem terenu od 3:0, na Anfieldu poražena sa 4:0.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!