NaslovnicaVijestiValverde pokušao da objasni šta se dogodilo u Liverpoolu

Valverde pokušao da objasni šta se dogodilo u Liverpoolu

Trener Barcelone Ernesto Valverde pokušao je da objasni šta se desilo njegovom timu u uzvratnom duelu polufinala Lige prvaka protiv Liverpoola prošle sezone.

Katalonci su slavili u prvoj utakmici na svom terenu sa 3:0, ali su na Anfieldu poraženi sa 4:0 i time još jednom ostali bez šanse da se bore za najprestižniji europski trofej.

Heroj Redsa bio je dvostruki strijelac Divock Origi, koji je u 7. minutu doveo tim Jurgena Kloppa u vođstvo, da bi Georginio Wijnaldum sa dva pogotka u 54. i 56. minutu doveo Anfield do tačke usijanja. U 79. minutu Trent Alexander-Arnold iskoristio je nepažnju Barcine odbrane i lukavo izveo korner nakon kojeg je Origi postigao gol za 4:0 i erupciju oduševljenja na Anfieldu.

“Ne znam šta se desilo u toj utakmici. Dozvolili smo im rani gol, koji ih je psihološki podigao… Da smo prošli Liverpool, ubijeđen sam da bismo bili prvaci Europe”, istakao je Valverde.

Barcelona je i sezonu prije ispala iz Lige prvaka, posle ubjedljivog trijumfa na svom terenu u prvom meču. Protiv Rome je u četvrtfinalu slavila kod kuće sa 4:1, a potom izgubila u Rimu sa 3:0.

“Skupo smo platili svoje greške, ali to ne mijenja činjenicu da jako želimo trofej”, dodao je španjolski strateg.

Barca u osmini finala ovosezonske Lige prvaka igra protiv Napolija. Ostaje da se vidi da li će biti “treća” sreća za Katalonce i da li će ovaj put napokon otići do kraja.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!