NaslovnicaVijestiVALVERDE PRIZNAO: Dvije zvijezde bi mogle napustiti Barcelonu do kraja prelaznog roka!

VALVERDE PRIZNAO: Dvije zvijezde bi mogle napustiti Barcelonu do kraja prelaznog roka!

Trener Barcelone Ernesto Valverde dao je zanimljiv intervju, u kojem je nagovijestio kako bi dvije zvijezde njegovog tima mogle napustiti Camp Nou do kraja ovog zimskog prelaznog roka. U redove katalonskog giganta, na opšte iznenađenje svih, u ponedjeljak je stigao veznjak Sassuola Kevin-Prince Boateng, a riječ je o posudbi do kraja sezone, uz opciju otkupa ugovora za oko osam miliona eura.

Malcom napušta Barcelonu

Španjolski prvak sada u veznom redu na raspolaganju ima Sergija Busquetsa, Ivana Rakitića, Philippea Coutinha, Arthura, Ousmanea Dembelea, Rafinhu, Artura Vidala, Kevin-Princea Boatenga, Carlesa Alenu, Denisa Suareza i Malcoma, čak 11 veznjaka. Međutim, Valverde je otkrio kako bi Malcom, koji je u klub stigao prošlog ljeta iz Bordeauxa, te Denis Suarez mogli otići do kraja januara.

On je rekao: “Zadovoljni smo timom koji imamo, ali uvijek postoji mogućnost odlaska onih koji možda ne igraju tako često. Ukoliko ostanu ovdje bit ćemo sretni, a ukoliko odluče otići, procijenit ćemo sve opcije. Radimo na transferima i postoji mnogo planova u koja sam i ja uključen, ali vidjet ćemo što će se događati na tržištu.”

Zatim, na pitanje da li će u klub doći Frenkie de Jong, on je odgovorio: “To je pitanje koje morate postaviti njemu, ne meni. Sačekat ćemo i vidjeti što će reći i odlučiti. Sam će donijeti odluku, a sve što možemo uraditi je fokusirati se na one igrače koji žele biti u Barceloni.”

O novom pojačanju Boatengu, španjolski stručnjak je dodao: “Čini se kako Boatengu neće biti potrebno puno vremena da se prilagodi. Kvalitetan je i već može zaigrati. Može igrati na mnogim pozicijama, kao centralni napadač ili kao lažna devetka, pa čak i u veznom redu.”

Najnovije vijesti

Objavljena lista: Ovih osam igrača napušta Liverpool na kraju sezone

0
Njemački strateg Jurgen Klopp, koji je od 2015. godine vodio Liverpool i s njim osvojio naslove engleskog i europskog prvaka, prema najnovijim informacijama, napustit...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!