NaslovnicaVijestiValverde posebno pohvalio jednog igrača i objasnio zašto nije igrao Messi

Valverde posebno pohvalio jednog igrača i objasnio zašto nije igrao Messi

Barcelona i Real Madrid odigrali su neriješeno u prvoj utakmici polufinala Copa del Reya, a s obzirom na postignut gol, rezultatom zadovoljniji mogu biti Madriđani. Trener Katalonaca Ernesto Valverde posebno je apostrofirao partiju Brazilca, i objasnio zašto Lionel Messi nije igrao od početka.

U prvom susretu polufinala Kupa Kralja na Camp Nou Barcelona i Real Madrid odigrali su 1:1, a Real je poveo već u šestom minutu susreta. Junior Vinicius je centrirao sa lijeve strane, na suprotnoj strani loptu je prihvatio Benzema, proslijedio je Lucasu Vasquezu koji je zatresao mrežu.

Domaćin je izjednačio u 57. minutu susreta. Brz kontranapad Barce, odbrana Reala je uspjela da se spasi u nekoliko navrata, Ramos je ‘izvadio’ loptu iz gola, ali ona se odbila do Malcoma koji preciznim udarcem pogađa mrežu.

Najbolji igrač Katalonaca Lionel Messi odigrao je svega pola sata, pošto je u 63. minutu zamijenio Coutinha. Ipak, trener Ernesto Valverde smiruje navijače kada je zdravstveno stanje Argentinca u pitanju.

“Leo je dobro, ali ne želimo da rizikujemo u ovoj fazi sezone. Imao je određenu nelagodnost i odlučili smo se za najbolje moguće rješenje” rekao je Valverde.

Potom se dotakao i samog meča sa najvećim rivalom, sa naglaskom na partiju Malcoma.

“Ovo je bio težak test jer je poseban meč u pitanju. Ipak, veoma dobro se povezao sa suigračima”.

Iako je Barselona izbjegla poraz upravo golom Brazilca, ovaj rezultat više odgovara Realu pred uzvrat na Santiago Bernabeu, čega je i Valverde svjestan: “Prosto je, moramo da postignemo gol. Sve je i dalje otvoreno.”

Uzvratna utakmica je na programu za tri sedmice (26. februara) na Santiago Bernabeu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!