NaslovnicaVijestiVAN DIJK OTKRIO: Glasao sam za njega u izboru za igrača sezone...

VAN DIJK OTKRIO: Glasao sam za njega u izboru za igrača sezone u Premier ligi!

Defanzivac i jedna od najvećih zvijezda Liverpoola Virgil van Dijk je po mišljenju mnogih zaslužio biti imenovan najboljim igračem u Premier ligi ove sezone.

Van Dijk glasao za Sterlinga

I dok je na terenu u posljednjih nekoliko sezona pokazao kako je jedan od najboljih defanzivaca na svijetu, svojom posljednjom gestom je privukao pažnju mnogih.

Naime, iako Englez nastupa za najvećeg rivala u borbi za titulu ove sezone, on je priznao kako je u izboru za najboljeg igrača u ligi glasao za Raheema Sterlinga, koji je nekada nosio dres Liverpoola.

On je u intervjuu za The Telegraph rekao: “Glasao sam za onog za koga mislim da je zaslužio nagradu, a to je Sterling. Imao je fantastičnu sezonu. Mislim da sam mogao glasati i za Bernarda Silvu, kao i za još nekoliko igrača iz Manchester Cityja, ali bio sam samo iskren. Mislim da se dosta poboljšao kao igrač, vidjet ćemo da li će on na kraju biti proglašen najboljim.”

‘Redsi’ se i dalje bore na dva fronta, u Premier ligi i Ligi prvaka, baš kao i Sterling, koji je pod vodstvom Pepa Guardiole ove sezone postigao ukupno 19 golova u svim takmičenjima. Engleski reprezentativac je, pored Van Dijka, jedan od glavnih favorita za osvajanje ove nagrade, ali kako otkriva BT Sport, on nije glasao za Nizozemca, već za napadača Tottenham Hotspura Harryja Kanea.

Sam Van Dijk je priznao kako bi bio ponosan ukoliko on dobije epitet najboljeg na otoku, ali i dodao kako mu mnogo više znači titula u Ligi prvaka ili Premier ligi. Rekao je: “Naravno, bio bih ponosan ukoliko me proglase najboljim, ali bitnije je da cijeli tim osvoji nešto. Nadam se da će se to i dogoditi.”

Nekada jedan od najboljih defanzivaca Premier lige Gary Neville također je izjavio kako upravo Van Dijk po njegovom mišljenju zaslužuje nagradu za najboljeg igrača lige: “Van Dijk je bio apsolutno izvanredan ove sezone. Sjećam se kako sam se kroz karijeru divio igračima kao što su Jaap Stam, Gary Pallister, Rio Ferdinand. Virgil van Dijk je poput njih, on smiruje sve suigrače.”

“Radi posao za četiri defanzivca. Mislim da su Sergio Ramos i Varane najbolji defanzivci na svijtu u posljednje vrijeme, ali nema sumnje kako će i Van Dijk biti u vrhu s njima. Dobar je u zračnim duelima, odlično igra defanzivu, sjajan je sa loptom u nogama. Dodaje loptu poput veznjaka. Sto posto je igrač sezone, mislim da mu nitko nije ni blizu kada je to u pitanju.”

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!