NaslovnicaVijestiVan Dijku život bio ugrožen do te mjere da je sastavio oporuku!

Van Dijku život bio ugrožen do te mjere da je sastavio oporuku!

Bivši trener Virgila van Dijka otkrio je kako je nizozemski stoper bio u vrlo kritičnom stanju 2012. godine, a zdravlje mu je bilo ugroženo do te mjere da je tada 20-godišnji Virgil sastavio oporuku!

On se razbolio nakon utakmice Eredivisie protiv Excelsiora, ali zvaničnici su smatrali kako je to samo obična bolest dok se kasnije nije pojavila upala slijepog crijeva, peritonitis i bubrežna infekcija.

“Virgil je bio bolestan, ali nismo znali u kojoj mjeri. U početku smo mislili da ima gripu. Bio je kod kuće nekoliko dana i bolovao. Otišao je u lokalnu bolnicu, ali nisu uspjeli pronaći ništa pa su ga ponovo poslali kući. Bol se pogoršavala i kada je njegova majka doputovala da ga vidi, shvatila je koliko je situacija loša. Odvela ga je u drugu bolnicu, što se pokazalo ključnim. Bio sam šokiran. Kada se vratio u klub, pretvorio se u jednu izuzetno ozbiljnu osobu. Srećom, uspio se prilično brzo oporaviti”, rekao je Groningenov rezervni trener Dick Lukkien.

Budući da je stanje Van Dijka bilo teško, bio je prisiljen na operaciju koja će mu spasiti život pa je propustio posljednja dva mjeseca sezone kako bi se oporavio. Došlo je i do toga da je Nizozemac pisao oporuku kako bi finansijski osigurao majku ukoliko se dogodi najgore.

“Još se sjećam ležanja u tom krevetu. Jedino što sam mogao vidjeti bile su cijevi iznad mene. Tijelo mi je bilo slomljeno i nisam mogao ništa učiniti. U tom trenutku najgori scenariji zvižde oko tvoje glave. Život mi je bio ugrožen. Moja majka i ja smo se molili Bogu i razgovarali o mogućim scenarijima. U nekom trenutku sam morao potpisati neke papire. To je bila svojevrsna oporuka. Da sam umro, dio novca otišao bi mojoj majci. Naravno, niko nije želio o tome razgovarati, ali to smo morali učiniti. Moglo je biti gotovo”, rekao je štoper od događaju iz 2012. godine.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!