NaslovnicaVijestiVan Gaal: Nisam mogao biti prvak sa Unitedom u takvim uvjetima

Van Gaal: Nisam mogao biti prvak sa Unitedom u takvim uvjetima

Bivši menadžer “Crvenih vragova” Louis van Gaal objasnio je kako u uvjetima u kojima je radio na Old Traffordu nikako nije mogao biti prvak sa Unitedom, uprkos velikim iznosima novca koje je klub trošio na transfere.

prvak sa Unitedom

Louis van Gaal zamijenio je na mjestu menadžera Davida Moyesa 2014. godine i dvije sezone je proveo na Old Traffordu pre nego što je dobio otkaz.

U prvoj godini koju je proveo u Manchester Unitedu za oko 150 miliona funti u klub su došli Ander Herrera, Luke Shaw, Marcos Rojo, Falcao, Daley Blind i Angel di Maria.

Sljedećeg ljeta United je ponovo trošio mnogo na pojačanja. Stigli su Memphis Depay, Anthony Martial, Morgan Schneiderlin, Matteo Darmian, Sergio Romero, Victor Valdes i Bastian Schweinsteiger. Ali i nakon svega toga, nizozemski stručnjak nije zadovoljan načinom na koji je vođena transfer politika kluba.

“Manchester United nije imao kvalitet da bude prvak. Imali smo deset igrača preko 30 godina i pet preko 35. Rekao sam im da moramo da podmladimo tim. Rekao sam im i koji igrači treba da dođu. I nisam dobio nijednog od njih. A oni su dovodili druge igrače, u toj situaciji kao trener moraš da se snalaziš i pomjeraš granice. Ne očekuješ to u najbogatijem klubu na svijetu. Zarada od 600 miliona funti, a ja ne mogu da dovedem nijednog igrača koga želim. Valjda kupuješ prvog na listi menadžera, a ne sedmog”, rekao je Van Gaal.

“Naravno, klub koji ti prodaje igrača takođe misli da ako si tako bogat moraš da mu platiš više. To je ono što se dešavalo u tim transferima. I onda moraš na treningu da radiš sa igračem koji je bio sedmi ili osmi na tvojoj listi želja, za koga je plaćeno previše novca, a treneru sude na osnovu toga”, dodao je Van Gaal.

“Uprkos svemu tome, sa Manchester Unitedom sam osvojio FA Kup. Manchester United je najveće dostignuće moje karijere”, zaključio je Van Gaal.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!