NaslovnicaVijestiVećina nogometaša Arsenala pristali na smanjenje plaće, trojica odbila

Većina nogometaša Arsenala pristali na smanjenje plaće, trojica odbila

Kao i mnogi nogometni klubovi širom svijeta, i Arsenal proživljava financijske gubitke uzrokovane koronavirusom. Klub sa Emiratesa nakon dugih pregovora sa igračima, uspio je dogovoriti smanjenje plaće. Kako prenose britanski mediji, samo trojica igrača Topnika nisu pristala na smanjenje plaće.

smanjenje plaće

Među njima je i najplaćeniji igrač Mesut Özil koji mjesečno zarađuje 1,6 milijuna eura, odnosno 19,2 milijuna eura. Nijemac poštuje preporuku Udruženja profesionalnih nogometaša (PFA) iz kojeg su rekli da igrači ne prihvaćaju smanjenje plaća dok se ne donese detaljan financijski izvještaj o uticaju koronavirusa na klubove.

Međutim, kako pišu britanski mediji Özil je spreman i na veće smanjenje plaće ukoliko se ispostavi da je to neophodno kako bi klub preživio.

“Ne treba pristajati na smanjenje plate sve dok postoji mogućnost da klubovi ostvare isti profit kao prošle godine. Utjecaj koronavirusa na finansije klubova ćemo znati tek za tri do šest mjeseci. Sada ne možemo pričati o tome i smanjivati plate igračima”, rekao je nedavno Özilov zastupnik Erkut Sogut.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!