NaslovnicaVijestiVeleobrt u incidentu u Parizu: Suci su izvrijeđani od klupe Basaksehira?!

Veleobrt u incidentu u Parizu: Suci su izvrijeđani od klupe Basaksehira?!

Ne stišava se buka oko incidenta koji se desilo sinoć na utakmici PSG – Basaksehir, na kojoj je četvrti sudac navodno na rasnoj osnovi uvrijedio asistenta turskog tima Pierrea Weba.

Štaviše, pojavile su se nove informacije u kojima se navodi da su sudije iz Rumunjske od drugog minuta vrijeđane na rasnoj osnovi.

Kako navode dobro obaviješteni rumunjski izvori, a sve to prenosi tamošnji istaknuti novinar Emanuel Rosu, na spornom snimku čuju se reči drugog pomoćnika Octavijana Sovrea, a ne Coltescua, kome su se obraćali Demba Ba i Pierre Webo, koji je čuo riječ “crnac”.

“Rumunjski suci tvrde da ih je Webo od drugog minuta nazvao ciganima” napisao je Emanuel Rosu na svom Twitter profilu.

Novi snimak pokazuje da je neko iz turskog tima prišao glavnom sucu Hateganu i rekao mu: “U mojoj zemlji Rumunji su Cigani”.

Takođe, prenio je i da je pitanje zašto se Webo obratio Coltescuu i da li je baš on ispoljio rasizam, odnosno da je moguće da je to uradio Sovre. Bilo kako bilo, ovoj priči se izgleda ne nazire kraj. Ostaje da se vidi kakav će epilog svega ovoga biti, a UEFA je ekspresno pokrenula istragu.

Najnovije vijesti

Hoće li Erik ten Hag dobiti otkaz ako izgubi od Arsenala...

0
Nekoliko ključnih informacija stvaraju veliku neizvjesnost oko budućnosti menadžera Manchester Uniteda, Erika ten Haga. Nakon ponovnog poraza, ovaj put 4-0 od Crystal Palacea, postavlja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!