NaslovnicaVijestiVeleobrt: Napoli stopirao transfer Hamšika u Kinu!

Veleobrt: Napoli stopirao transfer Hamšika u Kinu!

Iako se činilo da je prelazak Slovaka u kineski Dalian praktički završena stvar, pojavila se informacija da je Napoli stopirao transfer Hamšika u Kinu!

Dugogodišnji kapetan Napolija Marek Hamšik još uvijek nije kompletirao prelazak u kineski Dalian, pošto je klub sa stadiona San Paolo riješio da “suspendira” transfer.

Kako je Napoli saopštio transfer je suspendiran jer kineski klub nije ispoštovao prethodno dogovoreni način plaćanja.

Treba naglasiti da to ne znači da je transfer u potpunosti propao, već da je samo zaustavljen, a ima šansu da se okonča do 28. februara, kada se u Kini završava zimski prijelazni rok.

Trener Napolitanaca Carlo Ancelotti, nakon trijumfa protiv Sampdorije (3:0), priznao je da Marek Hamšik želi da napusti klub i karijeru nastavi u Kini.

“Bilo je razgovora, ništa ne krijemo. Iako smo i klub i ja zabrinuti, ako igrač želi neko novo iskustvo, spremni smo da mu ostvarimo želju”, poručio je strateg Napolija.

Italijanski mediji su objavili da će Napoli za Hamšika dobiti 18 miliona eura, kao i dodatnih dva miliona na ime bonusa. Navodno, u Kini ga čeka godišnja plata od 9 miliona eura.

Dalian je zahtijevao da se plaćanje izvrši tokom tri godine u ratama, a predlagao je i da Hamšik dođe na posudbu sa pravom otkupa na kraju sezone. Tu je i došlo do spora, pa će Slovak sačekati sa odlaskom iz Napolija.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!