NaslovnicaVijestiVELIKA GESTA ZAHVALE: Bivši klub Cristiana Ronalda planira imenovati stadion po njemu!

VELIKA GESTA ZAHVALE: Bivši klub Cristiana Ronalda planira imenovati stadion po njemu!

Nitko nije mogao ni zamisliti kakvu će karijeru imati legendarni Cristiano Ronaldo kada je odlazio iz rodnog Portugala davne 2003. godine. Ni sam Ronaldo nije u to vjerovato, točnije, vjerovao je kako velika karijera očekuje njegovog suigrača Fabija Paima.

Sporting imenuje stadion po Ronaldu

Manchester United je svakako dobio mnogo od njegovog dovođenja. Tri godine kasnije, Portugalac je ‘eksplodirao’ sa 23 postignuta gola u sezoni, da bi godinu dana kasnije tu cifru povećao na 42 nakon čega je osvojio Zlatnu loptu po prvi put.

Uslijedio je zatim transfer u Real Madrid 2009. godine, tadašnji svjetski rekord, te se u dresu Los Blancosa zadržao devet godina, tokom kojih je osvojio još četiri Zlatne lopte.

Pored toga, postao je i prvi portugalski kapiten koji je podigao trofej sa reprezentacijom kada je njegova država osvojila Europsko prvenstvo 2016. godine, nakon čega je uslijedilo i osvajanje Lige nacija ranije ove godine.

Jednostavno rečeno, Ronaldo se u proteklih 15 godina dokazao da je jedan od najvećih igrača koji su ikada zaigrali nogomet. Kako danas otkriva predsjednik njegovog prvog kluba Sportinga, u klubu razmišljaju da odaju čast legendarnom 33-godišnjaku imenovanjem stadiona po njemu.

On je u intervjuu za Tuttosport rekao: “To je ideja koju ne isključujemo, i ideja na koji bismo bili jako ponosni. Cristiano je, i uvijek će biti, jedan od glavnih simbola u povijesti našeg kluba. Ponosni smo što smo povezani s njim i što se njegovo ime svugdje u svijetu povezuje sa Sportingom.”

Sportingov stadion Jose Alvalade trenutno nosi ime osnivača kluba i tako je ostalo otkako je otvoren 1956. godine. Stoga bi ovaj potez bio od velikog značaja, te veliki dokaz zahvalnosti osobi koja je proslavila portugalski nogomet.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!