NaslovnicaVijestiVelika promjena u Ligi prvaka?! Navijačima se ovo neće svidjeti!

Velika promjena u Ligi prvaka?! Navijačima se ovo neće svidjeti!

Predstavnici UEFA i europskih klubova razgovaraće na sastanku na kome će jedna od tema biti potencijalna velika promjena u Ligi prvaka – pomjeranje termina odigravanja utakmica sa utorka i srijede na subotu i nedjelju.

velika promjena u Ligi prvaka

Prijedlog da utakmice Lige prvaka promijene termin i da se pomjere na subotu i nedjelju, neće biti podržan od strane navijača, smatra predstavnik udruženja Europske Lige.

Predstavnici UEFA i Europske Asocijacije Klubova održaće sastanak u utorak, na kome će biti diskutovana promjena termina.

Alberto Colombo, generalni sekretar Europskih Liga nije optimista po ovom pitanju.

“Nogomet je konzervativna stvar, znamo da strast među navijačima pokreću domaća takmičenja.

Navijači u Engleskoj vole da gledaju utakmice Premier lige vikendom, a isto je i sa navijačima u bilo kojoj zemlji.

Znamo da oni neće podržati ovu ideju jer vole tradicionalna rivalstva između gradova. Kada odete na posao ili u školu, nećete sresti svog prijatelja koji je navijač Bayerna, zar ne?

Vaše kolege navijaju za Arsenal, Manchester United, Liverpool, o tim rivalstvima se priča svakog ponedjeljka”, rekao je Colombo.

Kako prenose mediji, promjene u Ligi prvaka mogle bi biti sprovedene najranije od 2021. godine.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!