NaslovnicaVijestiVELIKE PROMJENE: Gledaćemo SP sa čak 48 reprezentacija?!

VELIKE PROMJENE: Gledaćemo SP sa čak 48 reprezentacija?!

Na pomolu je velika promjena formata najprestižnijeg nogometnog reprezentativnog takmičenja, pa bismo za 3 godine mogli gledati SP sa čak 48 reprezentacija, dakle, već 2022. godine u Kataru!

Europsko prvenstvo 2016. donijelo je povećanje broja učesnika sa 16 na 24, koliko će ih biti i na predstojećem Euru 2020, a kako stvari stoje, sve je izvjesnije i da nas čeka proširenje i na Svjetskom prvenstvu, takođe za 50%.

Već neko vrijeme se govori o ovome, a sada je predsjednik FIFA-e otkrio kako postoji načelni konsenzus među zemljama širom svijeta.

Predsjednik Svjetske nogometne federacije, Gianni Infantino, otkrio je da je većina zemalja saglasna da se broj reprezentacija na Svjetskom prvenstvu 2022. godine u Kataru proširi sa 32 na 48.

“Veliki broj nogometnih saveza iz svih krajeva svijeta otvoreno je iskazalo želju za proširenjem Svjetskog prvenstva. Napravit ćemo analizu svega, pa ćemo donijeti konačnu odluku najkasnije do juna”, izjavio je Infantino na sastanku Izvršnog odbora FIFA.

Švicarac je tom prilikom dodao i da bi u slučaju da se to dogodi već u Kataru 2022. godine, neke utakmice morale biti igrane i u susjednim zemljama.

To bi, potencijalno, moglo da predstavlja problem pošto su “komšijske” države Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipat pokrenule diplomatski bojkot Katara.

“Mi se bavimo nogometom, a ne politikom”, kratko je konstatovao Infantino.

Podsjetimo, na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji do šampionske titule stigla je selekcija Francuske.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!