NaslovnicaVijestiVELIKE PROMJENE U LIGI PRVAKA - više većih klubova, manje malih...

VELIKE PROMJENE U LIGI PRVAKA – više većih klubova, manje malih…

UEFA je predstavila novi sustav za Ligu prvaka, a na snagu stupa već od sljedeće sezone i kao takav će funkcionirati u iduće tri sezone. Po mnogima, možda i nije fer da to predstave samo par mjeseci prije nego li stupa na snagu jer situacija mijenja štošta, ali odluka je donesena!

Novi sustav stupa na snagu od 1.7.2018. godine što znači da kampanju za Ligu prvaka 2018/19 kreće po novim pravilima, a ta pravila vrijedit će za sezone 2018/19, 2019/20 i sezonu 2020/21. Nema ‘liga petice’, već se priča o četiri najjače lige, a to su Bundesliga, Premier liga, LaLiga i Serie A. Četiri spomenute lige imat će četiri direktna mjesta u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju.

Na temelju posljednjih nekoliko sezona UEFA je procijenila kako te četiri lige trebaju imati 4 mjesta koja im se direktno osiguravaju. Francuska i Rusija dobit će po dva predstavnika koja će direktno ulaziti u Ligu prvaka, a Portugal, Turska, Ukrajina i Belgija po jednog direktnog predstavnika u Ligi prvaka. Još jedna zanimljivost – ako svoj nastup osigura već svojim ligaškim plasmanom, prvak Europske lige svoje mjesto prepustit će trećeplasiranom klubu iz francuske lige.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Novi sustav natjecanja obuhvaćat će 16 klubova iz četiri najsnažnije europske lige, četiri kluba koja se na Uefinoj ljestvici koeficijenata nalaze na petom i šestom mjestu, četiri pojedinačna kluba iz liga pozicioniranih od sedmog do desetog mjesta, dva kluba koja su osvajači i Lige prvaka i Europske lige te šest klubova koji plasman traže kroz kvalifikacije (četiri kroz put prvaka, a dva kroz put neprvaka).

Odmah teorije zavjere

Naravno, internet je već prepun o tome kako UEFA pomaže samo onima od kojih najbolje zarađuje. Naravno, publika želi gledati samo najbolje od nogometa. Publika želi da klubovi poput Arsenala, Liverpoola, Intera i Rome češće igraju Ligu prvaka, a žele i manje klubova iz Hrvatske, Poljske, Srbije i drugih sličnih zemalja koje nazivaju ‘drugorazrednim ligama’.

[su_live_koeficijenti]

Odmah se naravno pojavila teorija o tome kako je UEFA dala 2 mjesta Rusiji zbog Gazproma koji je jedan od generalnih pokrovitelja Lige prvaka. Mnogima nije jasno kako to da Portugal kao zemlja koja je europski prvak i koja redovito u knock-out fazi Lige prvaka ima svog predstavnika, najčešće Porto ili Benfica ima samo jedno direktno mjesto, a Rusija dva..

Mnogima nije drago ni što će klub koji završi četvrti u Engleskoj igrati direktno u Ligi prvaka, a prvak Hrvatske neće,  tada to više nije Liga PRVAKA, no bilo kako bilo. Kritičara promjena uvijek će biti, ali prema svemu sudeći, kvaliteta i konkurentnost u ovom natjecanju ipak će se podići na neku drugu razinu…


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!