NaslovnicaVijestiVELIKI ČOVJEK I VIŠE OD TOGA: Saznajte što je sve uradio Buffon...

VELIKI ČOVJEK I VIŠE OD TOGA: Saznajte što je sve uradio Buffon kako bi “poveo” ekipu Juventusa iz Londona na sahranu Astorija!

Sigurno već imate pozitivno mišljenje i poštovanje do Buffona ali nakon ovog teksta, njegova veličina će vas šokirati. Da je veliki čovjek dokazao je bezbroj puta, ali da ima takvo poštovanje od strane svih ljudi u Juventusu, je nešto nevjerovatno.

što je sve uradio Buffon

Poznato je da je legendarni Gigi Buffon sa cijelom ekipom Juventusa i uprave kluba prisustvovao sahrani kapetana Fiorentine Davide Astoria u četvrtak, iako je kasno navečer u srijedu igrao utakmicu Lige prvaka gdje su izbacili Tottenham. Poznati dnevni list iz Firence  La Nazioni otkrioje  cijelu priču s detaljima o tome što je sve nevjerojatni Gigi učinio kako bi se osiguralo da bi prisustvovao sahrani, te je na svoj trošak prevezao nogometaše Juventusa iz Londona do Firence.

Dok je tim slavio pobjedu, Buffon je već u svlačionici naredio: „Idemo brzo u hotel, žuri mi se.” Na putu do hotela je cijeli tim bio informiran.. „Kao što vjerojatno znate, sutra je Astorijev pogreb. Platio sam privatni avion i u jutro idem u Firencu. Naravno svi ste pozvani, shvatiti ću sve koji su iscrpljeni i koji odluče da ne idu. Već je 01:00 i ko želi da ide neka bude za tri sata na recepciji, u 4:30 najkasnije krećemo iz hotela. ”

[su_champions_league]

Buffonova riječ ima težinu, svi su bili odjeveni, spremni i prisutni za tri sata. Do posljednjeg. Međutim, bilo ih je previše, jer je najveći zrakoplov koji je Gigi mogao dobiti u Londonu mogao prevući 12 ljudi. Izabrali su 12 nogometaša zajedničkom odlukom, te se zaputili sa Firencu, gdje ih je čekao ulaz u crkvu na sporednoj strani. “Ne idemo ovdje, želimo proći kroz glavna vrata, veliki smo rivali, ali ne i danas”, rekao je Buffon.

Zatim, zajedno s trenerom, Massimilianom Allegrom i njegovim suigračima, dobio je nezaboravan pljesak. Sada, kada fanovi Fiorentine saznaju za cijelu priču, definitivno će dobiti puno više.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!