NaslovnicaVijestiVeliki intervju - Sergio Ramos

Veliki intervju – Sergio Ramos

intervju ramos

U ponedjeljak navečer kapetan Real Madrida i španjolske reprezentacije pričao je o problemima u državi, ali i onima u klubu. Program ‘El Transistor’ na radio stanici Ondacero odradili su veliki intervju, a evo što je sve Sergio imao reći:

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Za početak, kako ste se osjećali na poraza od Girone, u srcu Katalonije? Je li to bilo kao da ste se vraćali sa sprovoda?

  • Točno tako, nije bilo nimalo ugodno. Kada igrate za Real Madrid niste navikli na poraze, nije stvar u tome da smo mi razmaženi već mi uvijek imamo imperativ pobjede i svaki nas gubitak bodova boli.

Vrlo ste bliski s Marcelom, a nakon utakmice protiv Girone mnogi mediji obrušili su se baš na Marcela kao glavnog krivca. Boli li vas čitati takve stvari o svom prijatelju?

  • U nogometu vas jedan dan slave, a već drugi kritiziraju. Tako stoje stvari i upravo zbog tog izbjegavam čitati vijesti. Ja poštujem novinare, ali naučio sam živjeti s činjenicom da nam mediji nisu obitelji.

Zbog čega ste onda tako distancirani od novinara?

  • Jer postoji jako puno laži. Ne kažem da je sve laž, ali ponekad mediji nemaju što pisati o utakmicama ili transferima pa onda krenu izmišljati nekakve afere i izmišljotine, to me ljuti. Vjerujem da se upravo zbog toga dio igrača distancirao od medija.

Vi na nas ponekad gledate kao na neprijatelje?

  • Dok kod mediji poštuju nas i mi ćemo njih. Možete nas kritizirati zbog utakmice, to je sve u redu, no nije u redu zalaziti u naš privatni život i pisati o temama koje nisu sportske, tada sve to prelazi na neku osobnu razinu. Svi bi mi bili sretni da takvih stvari nema.

Kako ste se osjećali kada ste u Gironi mogli vidjeti samo zastave Katalonije? Kako ste to doživjeli?

  • Nisam vidio previše zastava. Vidio sam španjolske zastave kao i svuda po Španjolskoj. Naravno da sam vidio i neke zastave Katalonije, ali nekada idem u Sevillu pa tamo vidim zastave Andaluzije. Dok kod se poštujemo međusobno neće biti problema. Girona je za mene španjolsko mjesto kao i bilo koje drugo.

Kako gledate na taj proces za neovisnost Katalonije?

  • Što ja mogu reći ili učiniti da nešto promijenim? Imidž koji sada nastaje o Španjolskoj me vrijeđa. Ne sviđa mi se da takve stvari događaju jer mislim da smo zajedno jači.

U reprezentaciji imate suigrača iz Katalonije…

  • To su previše osobne teme. Mi ne miješamo previše sportske i političke teme. Mi se bavimo sportom. Ne želim zauzimati nikakav javni stav, mislim da je stvar osobne prirode. Kada i spomenu teme to tipa ne komentiramo ih previše jer znam da recimo Pique misli jedno, a ja drugo.

Vrijeđa li vas to što je Pique javno istupio o tome?

  • Vrijeđa nas kao reprezentaciju, mi smo zajedno Španjolska. Ja kao kapetan moram brinuti o takvim stvari i o zajedništvu u momčadi, a njegovo ponašanje ponekad to može narušiti.

 

Je li istina da ste vi i Pique toliko bliski kao što je on nedavno rekao?

  • Ako ćemo uspoređivati naš stari odnos i odnos danas to je velika razlika. Prije gotovo da uopće nismo imali nekakav odnos, a danas se jako međusobno poštujemo, zajedno igramo i svjesni smo da smo skupa jedan od najboljih stoperskih tandema. Odrasli smo, zreli smo ljudi i neke stvari koje su nas nekada smetale danas više ne i to je jedan od razloga zašto danas imamo sjajan odnos.

Vi komunicirate često, čak i idete u zajednički posao?

  • Da, često pričamo o obitelji, djeci i sličnim stvarima, a što se posla tiče to je još sve upitno iako je projekt na stolu.

Jeste li već umorni od svakodnevnih medijskih reportaža o Kataloniji i cijele te situacije?

  • Volio bih biti malo upućeniji u cijelu situaciju, no ne gledam TV baš često.

Možete li zamisliti La Ligu bez Barcelone?

  • To je komplicirano. Ne želim vjerovati da većina želi neovisnost Kataloniji i volio bih da Barcelona nastaviti nastupati u La ligi. Mene recimo više smeta što naša himna nema riječi. Mogao sam vidjeti kako u Kataloniji strastveno pjevaju himnu i jako mi je žao što i mi nemamo riječi u himni pa da je zapjevamo svi skupa kao što drugi čine.

Jeste li pročitalo što je Morata rekao za Gazzettu?

  • Nisam. Morao bih pričati s njim. On je odličan napadač. Možda on u drugim klubovima ima veću mogućnost za dobivanjem minutaže, postizanjem golova, dobivanjem važnijeh statusa. Želim mu svu sreću.

Za kraj, što vam je bolja uspomena – finale SP 2010. godine ili finale LP u Lisabonu 2014. godine?

  • Nakon 10 godina u Real Madridu uzeo sam prvu Ligu prvaka i zabio sam impresivan gol u finalu, ali s druge strane osvajanje SP 2010. također je bila predivna uspomena koju ću pamtiti do kraja života.

pique ramos

[su_no1forfootball]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!