NaslovnicaVijestiVeliki nagradni fond: Saznajte koliko će zaraditi pobjednik Eura

Veliki nagradni fond: Saznajte koliko će zaraditi pobjednik Eura

Europsko nogometno prvenstvo počinje u petak, a UEFA je ove godine odlučila zadržati nagradni fond na istoj razini kao i na prošlom Euru, bez dodatnog povećanja. Od 1996. do 2021. UEFA je kontinuirano povećavala nagradni fond.

Još 1996. godine nagradni fond iznosio je 57 milijuna eura, a potom je rastao na 74, 128, 184, 196, 301, pa sve do 331 milijun, koliko je iznosio na prošlom Europskom prvenstvu. Iako se očekivalo da će nagradni fond nastaviti rasti, UEFA je odlučila ostati na 331 milijun eura za ovogodišnje izdanje Eura.

Svaka reprezentacija će samo plasmanom na Euro zaraditi 9,25 milijuna eura. Svaka pobjeda u grupnoj fazi turnira u Njemačkoj donosi dodatni milijun eura, dok remi nosi pola milijuna eura.

Pobjeda u osmini finala donosi nagradu od 1,5 milijuna eura, u četvrtfinalu 2,5 milijuna, a u polufinalu 4 milijuna eura. Poraženi finalist dobit će 5 milijuna, dok pobjednik osvaja 8 milijuna eura.

Tako maksimalni iznos koji europski prvak može zaraditi, ako ostvari sve tri pobjede u skupini, iznosi 28,25 milijuna eura.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!