NaslovnicaVijestiVELIKI UDARAC ZA EMERYJA: Arsenal danas gostuje kod Liverpoola bez jedne od...

VELIKI UDARAC ZA EMERYJA: Arsenal danas gostuje kod Liverpoola bez jedne od najvećih zvijezda!

Kako izvještava BBC, veznjak i jedna od najvećih zvijezda Arsenala Mesut Ozil propustit će današnju utakmicu 20. kola Premier lige protiv velikog rivala Liverpoola zbog navodne povrede koljena. To je samo još jedna u nizu povreda koje je pretrpio od početka nove sezone. Bivši njemački reprezentativac je upisao svoj prvi nastup u Premier ligi protiv Burnleya prošlog vikenda na Emiratesu, nakon čak šest tjedana odsustva, kada je njegov tim slavio rezultatom 3-1.

Mesut Ozil ne igra protiv Liverpoola

Pored toga, započeo je i susret protiv Brightona na popularni ‘Boxing day’ u srijedu, ali ga je Unai Emery odlučio iz igre izvesti na poluvremenu, a nakon utakmice je izjavio kako je to bila taktička odluka. Kako piše novinar Telegrapha Sam Dean, španjolski stručnjak je i prethodno odlučio ne davati šansu bivšoj zvijezdi Real Madrida zbog istog razloga, a ne zbog povreda. On je izvijestio kako njegova odsustva nisu nikakva novost ove sezone, ali u srijedu Emery po prvi put nije navodio nikakvu povredu kao razlog. Jednostavno je odlučio da bi radije da mu igraju 19-godišnjaci Joe Willock i Eddie Nketiah na toj poziciji.

Ozil je jučer trenirao sa ostatkom tima, ali se žalio na bolove u koljenu, te neće otputovati u Liverpool, gdje ‘Topnike’ očekuje težak susret protiv trenutno vodećeg tima u Premier ligi. 30-godišnjak je impresionirao na utakmici protiv Burnleya, na kojoj je čak nosio i kapitensku traku, ali je pružio razočaravajuć nastup u prvih 45 minuta protiv Brightona.

Klupska legenda Emmanuel Petit je nakon tog susreta, koji je završio rezultatom 1-1, kritikovao njegov mentalitet izjavivši: “Arsenal je igrao sjajno u prvih 30 minuta, ali, baš kao i protiv Southamptona, jednostavno su se izgubili. Očito je da je njihova najslabija točka defanzivna linija, gol koji su primili bio je grozan. Mesut Ozil je izašao na poluvremenu? Veliki sam njegov fan, ali on je duh već dvije godine. Gdje je Ozil koji je bio jedan od najboljih igrača u ligi, Ozil koji je asistirao i postizao golove? Mislim da je izgubio želju za igranjem.”

Pored Ozila, Unai Emery danas neće moći računati još na povrijeđene Bellerina, Mkhitaryana, Welbecka, Holdinga i Mavropanosa, dok s druge strane, Jurgen Klopp na raspolaganju zbog povreda neće imati samo Gomeza i Matipa, dok je nastup Jamesa Milnera pod znakon pitanja. Redsi su u nevjerovatnoj formi u posljednje vrijeme. Upisali su čak osam uzastopnih pobjeda u Premier ligi, te su veliki favoriti i protiv Topnika. Predlažemo vam da iskoristite sjajan koeficijent od 2,75 da će domaćin slaviti, te da će oba tima postići gol.

=> Bet365 kladionica trenutno daje bonus kredite za nove igrače, te nema manipulativni trošak i porez na dobitak… OTVORI BET365 RAČUN I KLADI SE NA PONUĐENU OKLADU!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!