NaslovnicaVijestiVELIKI UDARAC ZA GRAĐANE: Manchester City igra bez jedne od najvećih zvijezda...

VELIKI UDARAC ZA GRAĐANE: Manchester City igra bez jedne od najvećih zvijezda protiv Liverpoola!?

Zvijezda Manchester Cityja Ederson večeras je na susretu protiv Atalante u Ligi prvaka pretrpio po svemu sudeći težu povredu, te bi sa terena mogao odsustvovati duže vremena.

Ederon se povrijedio

Brazilski golman, koji se smatra jednim od najboljih u Premier ligi, pa čak i u svijetu, iz igre je izašao na poluvremenu, te ga je zamijenio Claudio Bravo pri vodstvu od 1-0.

Kako izvještavaju engleski mediji, on će najvjerovatnije propustiti susret protiv trenutno vodećeg Liverpoola u Premier ligi, koji je na rasporedu u nedjelju. ‘Redsi’ su prvoplasirani sa šest bodova prednosti, te bi utakmica protiv najvećeg rivala u borbi za titulu već mogla odlučiti sezonu.

S obzirom da su u timu Pepa Guardiole već povrijeđeni Aymeric Laporte i Leroy Sane, nema sumnje kako će Liverpool biti veliki favorit u slučaju da izostane i Ederson. Nakon što je klub proteklog ljeta napustila jedna od najvećih legendi Vincent Kompany, za kojeg nije dovedena zamjena, ‘Građani’ na stoperskoj poziciji na raspolaganju imaju samo Johna Stonesa i Nicolasa Otamendija.

Guardiola je na toj poziciji nekoliko puta davao priliku Fernandinhu i Rodriju, iako su po prirodi veznjaci, a Španjolac je također pretrpio povredu. S druge strane, ni sam Bravo nema veliko povjerenje Pepa Guardiole, iako je prvobitno doveden kao prva opcija, a Ederon ga je zamijenio nakon samo jedne sezone.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!