NaslovnicaVijestiVeliko pojačanje za ekipu iz Amsterdama: Ajax nastavio sa vraćanjem "odbjeglih sinova"

Veliko pojačanje za ekipu iz Amsterdama: Ajax nastavio sa vraćanjem “odbjeglih sinova”

Ajax ne samo da proizvodi mlade nade za budućnost, već se povremeno sjeti i onih koji su bili izdanak njihove nogometne akademije a koji su prije mnogo godina napusitli klub i tako obogatili Ajaxovu kasu.

AJAX SE VRAĆA

U Amsterdamskom klubu Ajaxu navodno su ocijenili kako im je u ekipi potrebno još dodatnog iskustva te su u klub vratili 33-godišnjeg krilnog igrača Ryana Babela, koji nastupati za Ajax do kraja sezone kao posuđen nogometaš Galatasaraya.

Babel je proizvod Ajaxove omladinske akademije i u Ajaxu je proveo devet godina prije odlaska u Liverpool. Napuštajući Amsterdam 2007. godine, Babel se zapravo opredijelio za dugu i burnu internacionalnu karijeru, igrajući za brojne klubove prije povratka u Ajax, poput Hoffenheima, Kasimpasa, Al Aina, Deportivo la Coruna, Besiktasa, Fulhama i odnedavno Galatasaraya.

Čak se jednom i vratio u Ajax u sezoni 2012/13 odigravši 22 utakmice u kojima je postiga 5 golova. Babel je jedan od igrača koji uživaju u poznim igračkim godinama jer u zadnjih nekoliko sezona ovaj igrač pruža možda i najbolje partije u svojoj karijeri koje su mu omogućile povratak u reprezentaciju Holandije.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!