NaslovnicaVijestiVeliko rivalstvo nije ih spriječilo da nose dres Intera, Juventusa i Milana

Veliko rivalstvo nije ih spriječilo da nose dres Intera, Juventusa i Milana

Veliko rivalstvo nije ih spriječilo da nose dres Intera, Juventusa i Milana. Posebnu čar igri koja se zove fudbal, čine rivalstva, a kada je riječ o fudbalu na Apeninima postoje tri najveća kluba – Inter, Milan i Juventus, među kojima vlada veliki rivalitet.

Veliko rivalstvo nije ih spriječilo

Sedam fudbalera može se “pohvaliti” da su nosili dres sva tri kluba.

Prvi je to uradio Luigi Sevenini još dvadesetih godina prošlog stoljeća. Sljedeći zabilježen slučaj desio se tek dvadesetak godina kasnije, kada je dres sva tri kluba nosi čovjek čijim imenom se naziva stadion Nerazzurra – Giuseppe Meazza.

1

[su_bet365_watch_live_football_mali]

Odmah nakon Drugog svjetskog rata Enrico Candiani je oblačio sva tri dresa, a onda je uslijedila duga pauza, sve do samog kraja devedesetih kada je veliki Roberto Baggio izmijenjao svlačionice sva tri italijanska velikana.

Naredni primjeri su nam dobro poznati. Edgar Davids, te čovjek koji je u karijeri promijenio dvadesetak klubova, a najveći trag je ostavio u Interu – Christian Vieri.

Dvije godine nakon Christian Vierija ovo je pošlo za rukom i Patrick Vieira, a “zlatni primjeri” svakako su Zlatan Ibrahimović i Andrea Pirlo.

[su_bet365_200_bonus_mali]

2

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!