NaslovnicaVijestiVerbeek: Ja sam holanđanin i sramim se

Verbeek: Ja sam holanđanin i sramim se

Ja sam holanđanin i sramim se rekao je trener Bochuma u svojim kritikama za Arjen Robbena. Gertjan Verbeek je optužio svog sunarodnjaka za simulaciju tokom utakmice u DFB-Pokalu, kada je Jan Simunek dobio crveni karton i gdje je sviran penal za prekršaj nad krilnim igračem Bayerna.

Ja sam holanđanin i sramim se

Trener Bochuma Gertjan Verbeek optužio je Arjen Robbena za simuliranje nakon što je Bayern pobijedio njegovu ekipu sa 3-0 i rekao da ga je ‘sramota’ njegovog zemljaka.

Jan Simunek je isključen nakon što je srušio Robbena u kaznenom prostoru, dok je Thomas Muller promašio taj penal, ali ekipa Pep Guardiole je ipak na kraju došla do te pobjede.

Verbeek tvrdi da je Simunek igrao na loptu i priznao je da im je crveni karton samo napravio ovaj zadatak prevazilaženja njemačkog prvaka u DFB-Pokalu nemogućim.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

“Za mene je to bilo simuliranje”, rekao je novinarima.

“Moj igrač je igrao na loptu, a Robben je gledao gdje su njegove noge kako bi se bacio na zemlju. Ja sam holanđanin i sramim se. Ali mi znamo da je Robben takav i u reprezentaciji.”

“Bio je kontakt, ali to nije bio prekršaj, a kamoli crveni karton. I sa deset igrača ne možete pobijediti Bayern.”

Robben je međutim, tvrdio da nije bilo rasprave oko sudijske odluke i crvenog kartona.

“On je bio posljednji čovjek, to je bio jasan prekršaj”, rekao je Robben.

“To su pravila, a nakon toga utakmica je bila odlučena.”

DFB Pokal ili Njemački kup je nokaut-takmičenje sa 64 ekipe koje učestvuju, a najmanja kvota je naravno da će Bayern osvojiti ovo takmičenje (1.50), dok je na Dortmund  4.33.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!