NaslovnicaVijesti"Verrati bi mogao završiti u Barceloni ili Real Madridu"

“Verrati bi mogao završiti u Barceloni ili Real Madridu”

Bivši trener Marca Verrattija Giuseppe Galderisi tvrdi da bi mladi talijanski reprezentativac mogao završiti u Barceloni ili Real Madridu u skorijoj budućnosti.

Verrati bi mogao završiti u Barceloni ili Real Madridu

Galderisi je trenirao Vererattija tokom svog kratkog boravka u Pescari, kada ga je prekomandovao u prvi tim u sezoni 2008/09, nakon čega je “Pirlov nasljednik” tri godine kasnije prešao na Park prinčeva.

23-godišnjak je izrastao u ključnog člana ove sezone dominantnog Paris Saint-Germaina, te je nedavno sa francuskim prvakom potpisao produženje ugovora do 2020. godine.

Ipak, Galderisi osjeća da bi Verratti uskoro mogao preseliti u Španjolsku, nakon svega što je pokazao do sada igrajući za “Parižane”.

“Marco Verratti bi mogao završiti u Barceloni ili Real Madridu. Paris Saint-Germain je izgradio ogroman projekat kako bi se izjednačio sa najvećim europskim klubovima”, rekao je Galderisi sa Goal.com.

“Međutim, ne bih se iznanadio kada bi on prešao u Barcelonu ili Real Madrid, posebno Barcu, jer taj stil igre mu više odgovara. Siguran sam da će još neko vrijeme provesti u Parizu, jer predsjednik neće dopustiti da klub izgubi takvog talenta.”

Verratti je stigao u PSG za naknadu od 12 miliona eura prije četiri godine, a njegov bivši trener je mišljenja da je njegova vrijednost porasla do te mjere da je sada “neprocjenjiv”.

[su_netbet_psgchelsea]

Na pitanje novinara o Verrattijevoj potencijalnoj vrijednosti, on je rekao: “Zbog njegovih godina, njegove tehnike i načina razmišljanja, on trenutno nema cijenu. Međutim, da bi postao svjetska klasa, nije dovoljno imati samo tehničke vještine, to sam naučio tokom cijele svoje karijere. Također je potrebno i savršeno stanje uma, dobar karakter i velika žrtva i svakodnevni napori.”

“Svi su mi govorili da je Marco bio previše mlad i da nije spreman, ali sam ga odabrao u talijanskom kupu na utakmici protiv Albinoleffea. On je pokazao veliku osobnost i talenat.”

“Istina je da je bio mlad, ali kada sam ja počinjao karijeru u Juventusu, bio sam istih godina kao i Marco, a Trapattoni nije oklijevao da me pusti da igram. Počeo sam igrati sa 15, 16 godina u Seriji A. Slažem se sa Trapattonijem, ukoliko je igrač dobar, on igra, bez obzira na njegovu dob.”

“Verrati dolazi iz vrlo skromne obitelji i vrlo je vezan za nju. To je vrlo osjetljiv i dobar momak sa iznimnim nogometnim kvalitetama. S njim sam imao jedan od najboljih odnosa u svojoj trenerskoj karijeri. Mislim da je sposoban igrati na bilo kojoj poziciji u veznom redu.”

“Na početku njegove karijere, klub je igrao u formaciji 4-2-3-1, a nakon toga smo promijenili formaciju u 4-3-3. U formaciji 4-2-3-1 on je bio desetka, igrao je odmah iza napadača, jer ta pozicija ne zahtjeva pno posla i mogli smo koristiti njegove dodavačke sposobnosti. On je bio nezaustavljiv u to vrijeme.”

“Kada smo promijenili formaciju, koristio sam ga u srcu veznog reda jer sam želio da tim izgleda što ofanzivnije. On ima jedinstvenu kvalitetu. Sjećam se jedne utakmice u kojoj smo gubili 1-0, onda je na scenu stupio on. U dvadeset minuta smo preokrenuli rezultat zahvaljujući njemu.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!