NaslovnicaVijestiVeznjak Arsenala propušta Euro 2016 zbog povrede

Veznjak Arsenala propušta Euro 2016 zbog povrede

Alex Oxlade-Chamberlain, vezni igrač Arsenala, propustiće ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Francuskoj, nakon nove povrede na treningu.

Arsenal

Krilini igrač, koji takođe može igrati kao centralni vezni, postao je miljenik selektora Roya Hodgsona, ali neće mu se moći staviti na raspolaganje ovog ljeta.

Nakon povratka treninzima prije nedjelju dana, očekivalo se da bi se Oxlade-Chamberlain mogao vratiti u tim za utakmicu protiv Manchester Cityja u nedjelju, ali sve nade su ugašene u petak ujutru.

“Izgubili smo Oxlade-Chamberlaina. Mislim da će pauzirati šest do osam nedjelja”, rekao je menadžer Arsenala, Arsene Wenger, na press konferenciji.

“Veliki maler za nas, bio je fizički spreman. Nema šanse da nastupi na Euru. Vratiće se treninzima tek početkom jula”, rekao je Francuz.

Oxlade-Chamberlain je ranije na treningu povrijedio medijalne ligamente koljena, ali ozbiljnost povrede je potvrđena tek u četvrtak, kada je Wenger imao sastanak sa medicinskim osobljem.

Roy Hodgson pozvao je Oxlade-Chamberlaina na Euro 2012 kao 18-godišnjaka, kada je imao samo dva nastupa za Englesku, oba neposredno pred šampionat.

[su_sportingbet_euro2016]

Takođe je bio pozvan na Svjetsko prvenstvo 2014 u Brazilu, gdje je se povrijedio, prije nego što je Engleska eliminisana sa turnira.

Ove sezone, Oxlade-Chamberlain nije imao previše pehova sa povredama, ali nije uspio da se ustali u startnoj postavi Gunnersa. Od 33 nastupa u sezoni, u svim takmičenjima, 18 puta je bio starter, ali počeo je samo 9 od 22 utakmice u Premier ligi.

Povred u oktobru nije bila previše ozbiljna, ali povreda koljena u februaru ga je odvojila od terena sve dosad, i zbog sličnog problema vratiće se treninzima tek na pripremama za sledeću sezonu.

22-godišnji Oxlade-Chamberlain ponikao je u Southamptonu, gdje je odigrao dvije sezone u prvom timu, prije nego što je 2011. prešao u Arsenal. Igrao je za U18, U19 i U21 reprezentativne selekcije, a za seniorski tim Gordog Albiona upisao je 24 nastupa, uz 5 postignutih golova.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!