NaslovnicaVijestiVeznjak Monaca prekrio logo podrške LGBT zajednici: Prijeti mu suspenzija do 10...

Veznjak Monaca prekrio logo podrške LGBT zajednici: Prijeti mu suspenzija do 10 utakmica

Mladi veznjak Monaca Mohamed Camara dospio je u središte pozornosti nakon što je tijekom nedavne utakmice u francuskoj Ligi 1 prekrio logo podrške LGBT populaciji. Sada se suočava s mogućom žestokom kaznom zbog svojeg kontroverznog poteza.

Danas će se 24-godišnji Camara naći pred Disciplinskom komisijom Nogometnog saveza Francuske, a prema izvještaju uglednog L’Equipea, može očekivati ​​sankcije koje sežu čak do deset utakmica suspenzije.

Odluka Camare da prekrije simbole podrške LGBT zajednici nije samo nogometni potez, već i izraz njegovih vjerskih uvjerenja. Kao religiozan čovjek Camara tvrdi da mu islam ne dopušta promoviranje simbola duginih boja, zbog čega je odlučio djelovati na terenu.

Incident se dogodio 19. svibnja, kada je francuska Liga 1 odlučila obilježiti Svjetski dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije. Umjesto da podrži kampanju, Camara je odlučio suprotno. Prekrio je logo kampanje na svom dresu bijelom trakom te ligaški logo u duginim bojama crnom trakom.

Ovakav čin izazvao je oštre osude. Ministar sporta Francuske tražio je najstrože kazne, dok je ministar za ljudska prava nazvao ovaj postupak zločinom. Ipak, Camara nije ostao bez podrške. Nogometni savez Malija izrazio je svoju podršku reprezentativcu putem službenog priopćenja.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!