NaslovnicaVijestiVeznjak napušta Old Trafford: AC Milan sprema ponudu od 36 miliona eura!

Veznjak napušta Old Trafford: AC Milan sprema ponudu od 36 miliona eura!

Prema pisanju talijanskih medija, AC Milan je zainteresovan za dovođenje veznog igrača Manchester Uniteda Andera Herrere, kojem su spremni ponuditi sigurno mjesto u početnih 11 i veliku minutažu, što trenutno nema u dresu ‘Crvenih vragova”.

Milan dovodi Herreru

Tu informaciju je objavio Tuttosport, koji navodi kako će Rossoneri krenuti po španjolskog reprezentativca sljedećeg ljeta, a već neko vrijeme su slali skaute u Englesku.

[su_bbworld]

Izvještaji tih skauta su navodno vrlo pozitivni, a Herreru bi na San Siru glavnu konkurenciju pravili Lucas Biglia, Franck Kessie i Riccardo Montolivo, iako se očekuje skori odlazak Talijana.

Također se navodi kako trener Manchester Uniteda Jose Mourinho nema namjeru pustiti borbenog veznjaka, koji je po izboru navijača proglašen najboljim igračem prošle sezone, da napusti Old Trafford. Međutim, uprkos tome što je po mišljenju mnogih bio najbolji prošle sezone, on nije prva opcija portugalskog stručnjaka ove sezone, a u posljednje vrijeme se povezuje i sa namještanjem utakmica.

Naime, španjolske vlasti su pokrenule istragu protiv njega zbog utakmice između Real Zaragoze i Levantea (2-1) iz 2011. godine, na kojoj je 28-godišnjak igrao.

[su_no1forfootball]

On je povodom tih optužbi rekao: “Nikad nisam niti ću ikad imati ikakve veze sa manipuliranjem i namještanjem rezultata utakmice”, te nastavio: “Ukliko ikad budem pozvan da svjedočim na bilo kojoj sudskoj raspravi, rado ću prisustvovati, jer je moja savjest čista.”

On je za Real Zaragozu nastupao do ljeta 2011. godine, kada je prešao u Athletic Bilbao za 7,5 miliona eura. Nakon 128 nastupa za baskijski klub, u kojima je postigao 11 golova i podijelio 20 asistencija, u ljetnom prelaznom roku 2014. godine stigao je u Manchester United za 36 miliona eura. U ukupno tri i pol sezone provedene na Old Traffordu, dres ‘Crvenih vragova’ je oblačio 151 put i pritom postigao 16 golova i podijelio 23 asistencije.

Manchester United je trenutno na drugom mjestu u Premier ligi i ima 56 osvojenih bodova nakon 26 odigranih kola, pet više od drugoplasiranog Liverpoola. Ubjedljivo vodeći na tabeli je Manchester City sa čak 69 osvojenih bodova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!