NaslovnicaVijestiVeznjak PSG-a zbog vjere odbija igrati u dresu s duginim bojama, traži...

Veznjak PSG-a zbog vjere odbija igrati u dresu s duginim bojama, traži se stroga kazna

Nogometaši Francuske prošli su vikend nosili posebne majice u znak solidarnosti kako bi obilježili nadolazeći Međunarodni dan borbe protiv homofobije 17. svibnja.

Ipak, standardni veznjak Idrissa Gueye nije želio nositi takav dres zbog svoje vjere. Senegalski reprezentativac je veliki vjernik i redovito na društvenim mrežama dijeli poruke o islamu.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Izbornik Mauricio Pochettino potvrdio je nakon utakmice da Gueye nije ozlijeđen te da je utakmicu propustio iz privatnih razloga. Odmah su počele osude na račun sjajnog veznjaka.

“Homofobija nije mišljenje, već zločin. Ligue 1 i PSG moraju tražiti od Gueyea da objasni svoju odluku i kazne ga”, rekla je francuska udruga Roube Direct koja se bori protiv homofobije u sportu.

“Idrissa Gueye je fantastičan igrač, ali religija nije dio sporta. Svi su sudjelovali u ovoj inicijativi osim njega. Trebao bi biti sankcioniran”, rekao je Arassus.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!