NaslovnicaVijesti(VIDEO): Bizarna završnica utakmice između Hoffenheima i Bayerna, igrači odbili da igraju!

(VIDEO): Bizarna završnica utakmice između Hoffenheima i Bayerna, igrači odbili da igraju!

Bili smo svjedoci mnogih utakmica koje su se prekidale zbog raznoraznih incidenata i nepogoda, te potom nastavljale, ali bizarna završnica utakmice između Hoffenheima i Bayerna u 24. kolu Bundeslige vjerovatno je nadmašila sve njih.

Bavarci su furiozno otvorili utakmicu sa tri pogotka u prvih 15. minuta i praktično riješili pitanje pobjednika, da bi sa još tri pogotka u nastavku do nogu potukli domaći sastav. Strijelci su bili Gnabry (2′), Kimmich (7′), Zirkzee (15′), Coutinho (33′ 47′) i Goretzka (62′).

Izostanak prvog strijelca Roberta Lewandowskog nije se osjetio u redovima Bayerna, koji je demonstrirao potpunu terensku nadmoć. Igrači njemačkog prvaka možda su učinili utakmicu “nezanimljivom”, ali navijači kluba iz Minhena su “zakuvali” stvari na tribinama.

Naime, u 62. minutu na tribini na kojoj su bili smješteni domaći navijači pojavio se transparent sa natpisom “Dietmar Hopp ku**in sin”. Radi se o bogatog vlasniku Hoffenheima, kojeg navijači ostalih njemačkih klubova nimalo ne simpatišu, zbog načina na koji je “upumpao” novac u Hoffenheim, te za kratko vrijeme ga doveo do Bundeslige.

Sudac Christian Dingert nakon upozorio je gostujuće navijače, i nakon kraćeg prekida utakmica je nastavljena, međutim, transparent se ponovo pojavio u 77. minutu, te je sudac odlučio da pošalje igrače u svlačionicu.

Nakon što je utakmica i definitivno prekinuta, igrači Bayerna, trener Hansi Flick i sportski direktor Hasan Salihamidžić otišli su do tribine i zamolili svoje navijače da uklone transparent, a pridružila im se i klupska legenda Oliver Kahn.

Utakmica je nastavljena nakon prekida koji je trajao oko 20 minuta, ali u znak protesta prema gesti svojih navijača, te solidarnosti sa vlasnikom Hoffenheima, igrači Bayerna su odlučili da sačekaju da istekne preostalih 13 minuta igre, što su podržali igrači Hoffenheima, tako da je ostatak utakmice protekao u bizarnom dodavanju i međusobnom ćaskanju igrača, a sudac je odsvirao kraj odmah nakon isteka 90 minuta igre.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!