NaslovnicaVijesti(VIDEO) Ronaldu nije priznat čist gol, bacio je traku i napustio teren!

(VIDEO) Ronaldu nije priznat čist gol, bacio je traku i napustio teren!

Portugal je remizirao u Beogradu protiv Srbije (2:2) u najuzbudljivijem duelu večeri, uprkos vođstvu od dva gola razlike nakon prvog poluvremena. Aktualni europski prvak je na kraju mogao do sva tri boda, no sudac Danny Makkelie nije priznao pogodak Cristianu Ronaldu, nakon što je lopta cijelim obimom prešla gol-liniju.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo Portugalu, a drugo Srbiji. U naizgled mirnoj završnici, tačnije u posljednjem minutu sudačke nadoknade, nakon jednog dugog centaršuta Dmitrović je “zaplivao” u prazno, a Ronaldo proslijedio loptu ka golu. Stefan Mitrović je sjajnom intervencijom “izvadio” loptu iz gola, te potom na gol-liniji izblokirao šut Bernarda Silve.

Ronaldo se u prvi mah krenuo radovati, no kada je vidio da se sudac nije oglasio, krenuo je da žustro protestvuje kod suca Dannyja Makkeliea, koji mu je potom dodijelio žuti karton. Nije pomoglo ubjeđivanje, sa sve gestikulacijama kako je lopta već uveliko bila iza linije, nakon čega je Cristiano načisto podivljao.

Vidno uznemiren, krenuo je van terena ne sačekavši Makkelijev zvižduk za kraj, pritom ljutito bacivši kapitensku traku na travu stadiona Rajko Mitić. U ovim kvalifikacijama za SP nema VAR tehnologije, kao ni gol-tehnologije, koja bi svakako bila od pomoći u ovakvim situacijama.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!