NaslovnicaVijesti(VIDEO) Da li je ovo prestrogo? Diskutabilan penal i crveni karton za...

(VIDEO) Da li je ovo prestrogo? Diskutabilan penal i crveni karton za Bednareka

Manchester United je do vrha natrpao mrežu Southamptona (9:0), u utakmici u kojoj su izjednačili rekordnu pobjedu Premier ligi. Prvu je ostvario upravo United još 1995. godine protiv Ipswicha.

Drugi put je tim rezultatom okončan meč iz listopada 2019. godine, a interesantno, i tada je njegov sudionik bio Southampton, koji je sa klupe predvodio Ralph Hassenhuttl, baš kao i večeras. Tada je njegov tim sa 9:0 razmontirao Leicester City.

Iako dileme oko konačnog ishoda nije bilo, sporna situacija desila se u 83. minutu utakmice, kada je Anthony Martial pao u šesnaestercu nakon duela sa Janom Bednarekom. Tek nakon nekoliko minuta i pregledanja VAR snimka, sudac Michael Dean odlučio je da dosudi kazneni udarac, te pokaže crveni karton Bednareku.

Kontakt je u svakom slučaju postojao, no utisak je da je i sam jedanaesterac prestrogo dosuđen, a pogotovo crveni karton defanzivcu Southamptona, koji će zbog ovoga morati da propusti barem jednu utakmicu. Bruno Fernandes je uspješno realizirao udarac sa bijele točke, a desetkovani Saintsi su do kraja primili još dva gola, za apsolutni debakl.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!