NaslovnicaVijesti(VIDEO) Gol Danske iz slobodnjaka se nije smio priznati, a evo i...

(VIDEO) Gol Danske iz slobodnjaka se nije smio priznati, a evo i zašto!

Nevjerojatan gol Danske protiv Engleske za 1-0 u 30. minuti polufinalne utakmice trebao je biti poništen, pokazuju nam pravila FIFA-e.

To znači da na toj utakmici nije oštećena samo Danska, koja je ogorčena zbog penala koji je poklonjen Englezima u produžecima. Međutim, prije dosuđivanja penala, dvije lopte su bile na terenu, gdje je sudac morao zaustaviti igru u toku napada Engleske, što naravno nije uradio, nakon čega je dosuđen penal.

Međutim, sada se prebacuje i krivica za prvi gol Danske iz slobodnjaka, kojeg je postigao Mikkel Damsgaard. Danac je prebacio živi zid sa 25 metara i loptu zakucao pod prečku Jordana Pickforda.

Ovaj predivni gol je odmah postao viralan na internetu i među navijačima proglašen najljepšim golom u natjecanju do sada.

No, nisu svi bili tako oduševljeni sa nevjerojatnim golom. Podcaster Cityja David Mooney je na Twitteru primijetio da je prekršeno FIFA-ino pravilo tijekom izvođenja slobodnog udarca.

Pravilo FIFA-e kaže: “Kada u živom zidu momčadi koja se brani stoje najmanje tri igrača, svi igrači protivničke momčadi moraju biti najmanje metar udaljeni od njih.”

Pregledavanje snimke ukazuje da su Danci svoj živi zid u dvije sekunde pomakli do živog zida engleske reprezentacije, što se jasno vidi na slici ispod.

Najnovije vijesti

Sandro Tonali opet kažnjen zbog klađenja

0
VEZNJAK engleskog premierligaša Newcastle Uniteda, Sandro Tonali (23), dobio je kaznu od dva mjeseca zabrane nastupa uz uvjet te novčanu kaznu od 20.000 funti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!