NaslovnicaVijesti(VIDEO) Griezmann i Dembele u središtu rasističkog skandala

(VIDEO) Griezmann i Dembele u središtu rasističkog skandala

Nakon iznošenja “prljavog veša” iz svlačionice, međusobne svađe roditelja nogometaša, isplivao je i jedan skandalozan video snimak na kom se jasno može vidjeti i čuti kako francuski nogometaši na rasnoj osnovi vrijeđaju Japance.

Radi se o Antoineu Grizmanu i Ousmaneu Dembeleu, nogometašime Barcelone, a snimak je nastao 2019. godine kada su sa španskim klubom bili na ljetnjoj turneji u Japanu.

Snimak je nastao u njihovoj hotelskoj sobi. Nogometaši su tražili pomoć osoblja hotela jer nisu mogili da igraju popularnu igricu PES (Pro Evolution Soccer). U njihovu sobu stigli su tehničari kako bi riješili problem.

Dok su ljudi radili svoj posao, Dembele i Griezmann su ih sramno ismijavali na francuskom jeziku, uz pogrdne komentare na račun Japana.

“Sva ova ružna lica ovdje i to samo da bismo mogli da igramo PES… Zar se ne sramite” govorio je Dembele, dok je kamerom zumirao jednog Japanca.

Nije se tu zaustavio…

“Kakav vam je to zaostali jezik? Trebalo bi da ste razvijena zemlja, zar ne?”

Dembele je snimao pa se njegovo lice ne vidi na snimku, ali se po glasu može zaključiti da je on. Na videu se ne čuje šta je Griezmann govorio, ali se jasno može vidjeti da su mu izuzetno zabavne bile rasističke šale suigrača.

Zanimljivo, iako je video snimak nastao prije dvije godine, u javnosti se pojavio baš nakon neuspjeha Francuske na Euru.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!