NaslovnicaVijesti(VIDEO) Ovakvo nešto sigurno niste vidjeli: Imamo autogol godine!

(VIDEO) Ovakvo nešto sigurno niste vidjeli: Imamo autogol godine!

PSG je savladao Lyon u posljednjoj utakmici 24. kola francuske Ligue 1 (4:2), u utakmici u koju je komičnim autogolom obilježio defanzivac gostiju Fernando Marcal, postigavši vjerovatno autogol godine.

U derbiju 24. kola francuske Ligue 1 PSG je pobijedio Lyon sa 4:2, te i dalje suvereno drži vodeće mjesto na tabeli sa 12 bodova prednosti nad drugoplasiranim Marseilleom, dok je Lyon sve dalje od Lige prvaka.

Poslije prvog poluvremena aktuelni prvaci Francuske voldili su sa 2:0, a strijelci su bili Angel Di Maria u 22. i Kylain Mbappe u 38. minuti.

Prednost ekipe Thomasa Tuchela povećao je autogol Fernanda Marcala iz 47. minute, koji je bio prilično komičan. Defanzivac Lyona nes(p)retno je reagovao na povratni pas igrača PSG-a i doslovno zakucao loptu u sopstvenu mrežu.

Ipak, u periodu od 52. do 59. minute golovima Martina Terriera i Mousse Dembelea Lyon je smanjio na 3:2 i utakmicu učinio još zanimljivijom.

Međutim, u 79. minuti Edinson Cavani je riješio dileme oko pobjednika, kada je na dodavanje Di Marije postavio konačnih 4:2.

Iako smo tek u drugom mjesecu 2020. godine, već sa sigurnošću možemo reći da je ovo najozbiljniji pretendent za autogol godine, a Marcal će svakako u narednih nekoliko dana biti predmet podsmijeha na društvenim mrežama.

Brazilski lijevi bek je u Lyon došao 2017. godine za Guingampa za 4.5 miliona eura, za “lavove” je dosad odigrao 63 utakmice i još uvijek čeka svoj prvenac, barem u ‘pravu’ mrežu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!