NaslovnicaVijesti(VIDEO) Kakva golčina! Nestvaran pogodak Harryja Winksa!

(VIDEO) Kakva golčina! Nestvaran pogodak Harryja Winksa!

Vezni nogometaš Tottenhama Harry Winks postigao je nestvaran gol sa skoro 50 metara udaljenosti.

On je iskosa sa lijeve strane savladao golmana Ludogoretsa i povećao vođstvo svog tima u duelu koji su Spursi dobili 4:0. Vezni igrač je poslije utakmice priznao da nije namjeravao da šutira, već da dijagonalom pronađe Garetha Balea.

“Harry je pošten, pa je odmah nakon utakmice izjavio da nije htio da šutira na gol, nego da odigra dijagonalu za Balea. Ja nisam kao on. Da sam bio na njegovom mjestu rekao bih da sam htio baš ovako da postignem gol i tako bih osvojio Puškaša (nagradu za najljepši gol godine)”, rekao je Mourinho.

Inače, Winks je gol postigao sa tačno 49,1 metara udaljenosti. Otkako se precizno mjere udaljenosti s kojih se postižu golovi, samo su dva gola postignuta iz veće daljine.

Oba prošlog mjeseca i oba u Ligi Europe – Kemar Roofe za Rangers protiv Standard Liegea te Jordi Gomez za Omoniju protiv PSV-a.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!