NaslovnicaVijesti(VIDEO) Kaotične scene u Argentini, ima žrtava, suzavac prekinuo utakmicu

(VIDEO) Kaotične scene u Argentini, ima žrtava, suzavac prekinuo utakmicu

Veliki neredi obilježili su utakmicu argentinske Primere između Gimnasia La Plata i Boca Juniors, nakon kojih je najmanje jedna osoba poginula.

Nakon kaotičnih scena u Indoneziji prije pet dana, novi navijački neredi potresli su svijet. Ovaj put u Argentini, gdje je sinoć otkazan meč između Gimnasije i Boce. Najmanje jedna osoba je poginula nakon žestokog sukoba navijača i policije. Navijački neredi izbili su ispred stadiona čim je utakmica počela. Tučnjava se prenijela i na teren, a tada je intervenirala i policija.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Sudac Herman Mastrangelo odlučio je prekinuti utakmicu u devetoj minuti, a policija je morala ispaliti suzavac kako bi smirila nerede. Fotografije i videi uplakanih obožavatelja brzo su obišle ​​svijet.

Policijski glasnogovornik rekao je da su policajci izjavili da je suzavac korišten zbog nedostatka sigurnosti za kontrolu situacije. Jedna je osoba poginula, a više ih je teško ozlijeđeno.

Kaos je nastao nakon što su navijači domaće Gimnasije u prekomjernom broju na silu pokušali ući na stadion.

Argentinski mediji izvijestili su da je policija ustrijelila snimatelja TyC Sportsa Fernanda Riveru dok je snimao osobe koji ispaljuju suzavac. Pojavila se i snimka tog događaja.

“Nažalost, najmanje jedna osoba je poginula”, rekao je ministar sigurnosti Buenos Airesa Sergio Berni. Navijač je preminuo nakon srčanog problema, a sve nakon što je na teren bačen suzavac. Uspaničeni navijači pokušavali su pronaći izlaz sa stadiona.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!