NaslovnicaVijesti(VIDEO): DA LI JE OVO MOGUĆE?! Nevjerovatan promašaj Aubameyanga!

(VIDEO): DA LI JE OVO MOGUĆE?! Nevjerovatan promašaj Aubameyanga!

Nevjerovatan promašaj Pierre-Emericka Aubameyanga u završnici produžetka protiv Olympiacosa! Napadač Arsenala je propustio šansu iz kategorije “lakše pogoditi nego promašiti”.

Prava drama viđena je na Emiratesu, u uzvratnom duelu 1/16 finala Lige Europe između Arsenala i Olympiacosa. Gunnersi su slavili u Grčkoj minimalnim rezultatom (0:1), i malo ko je mogao pomisliti da će izabranici Mikela Artete dovesti u pitanje prolazak dalje.

Međutim, golom Pape Abou Cissea u 53. minutu duel u Londonu završen je identičnim rezultatom kao u Pireju, te je susret otišao u produžetke. Masouras je pogodio prečku u 109. minutu, da bi Aubameyang nekoliko minuta kasnije fantastičnim pogotkom poravnao rezultat na 1:1, koji je vodio Arsenal u osminu finala.

Ipak, pritisak grčkog tima urodio je plodom, i nakon centaršuta u 120. minutu najbolje se snašao Youseff El Arabi, poslavši loptu iza leđa Lena, za veliko slavlje igrača i navijača crveno-bijelih, i muk na Emiratesu.

U posljednjim trenucima utakmice (treći minut sudačke nadoknade), nakon nespretne reakcija igrača gostiju i odbitka, lopta je došla do Aubameyanga, koji se našao u stopostotnoj šansi, ali je poslao loptu pored gola u situaciji u kojoj je vjerovatno bilo lakše pogoditi gol nego promašiti. Gabonac je tako za samo 10 minuta prešao put od heroja do tragičara. U nevjerici su bili njegovi suigrači i čitava klupa Arsenala…

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!