NaslovnicaVijesti(VIDEO) Nevjerovatan promašaj: Bamford se propisno obrukao u stopostotnoj šansi

(VIDEO) Nevjerovatan promašaj: Bamford se propisno obrukao u stopostotnoj šansi

Leeds je slavio protiv Crystal Palacea (2:0) na svom Elland Roadu u posljednjoj utakmici 23. kola Premier lige, golovima Harrisona u 3. i Bamforda u 52. minutu. Najbolji strijelac Leedsa je i ranije bio u prilici da udvostruči vođstvo svog tima, ali se propisno obrukao u stopostotnoj šansi.

Utakmica je sjajno počela za domaćina pošto je Jack Harrison pogodio mrežu Vicentea Guaite poslije samo tri minuta igre, a potom su domaćini nastavili da napadaju.

Desetkovani Crystal Palace je u goste stigao bez deset ozlijeđenih igrača, među kojima je i ključni nogometaš “Orlova” Wilfried Zaha. U takvoj situaciji nisu uspjeli da se izbore sa domaćinom.

U 23. minutu Patrick Bamford izašao je sam pred Guaitu, a umjesto rutinske završnice, napadač Leedsa je očajno zahvatio loptu, poslavši ju visoko iznad gola, u situaciji u kojoj je definitivno bilo teže promašiti nego pogoditi.

@freakshow_is_here

Could of done better #Bamford #football #fyp #foryou #foryourpage #missed #howhigh #skyed

♬ Laughing – Gianluca Marino

Uprkos vođstvu, Leeds je napadao, stvarao šanse, ali je Guaita odolijevao sve do 52. minuta, kada je svoj 12. gol ove sezone postigao Patrick Bamford, iskupivši se za veliki promašaj iz prvog poluvremena.

Do kraja susreta pokušao je Roy Hodgson da uradi nešto izmjenama, ali nije uspio, nisu gosti stvorili ni jednu šansu vrijednu pomena, i bodovi su ostali na Elland Roadu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!