NaslovnicaVijesti(VIDEO) Odbrana sezone? Sjajna intervencija Huga Llorisa

(VIDEO) Odbrana sezone? Sjajna intervencija Huga Llorisa

Nogometaši Tottenhema savladali su Leicester sa 3:0 u duelu 37. kola engleske Premier lige, a jedan od detalja koji su obilježili ovaj susret je fenomenalna intervencija Huga Llorisa, za koju bismo mogli reći da je možda i odbrana sezone.

Tottenham je ostvario važnu pobjedu u borbi za Ligu Europe, trenutno je na šestoj poziciji sa 58 bodova. Leicester je četvrti sa 62 boda, koliko ima i United, koji svoj susret 37. kola igra u srijedu protiv West Hama. Bilo kako bilo posljednje kolo i duel direktnih rivala Leicestera i Uniteda odlučiće ko će u Ligu prvaka.

Sve je bilo riješeno u prvom poluvremenu, kada je domaćin i postigao sva tri pogotka, prvi već u 6. minutu. Brza kontra Spursa po lijevoj strani, Son je odlično prošao i uletio u kazneni prostor, gađao je suprotan ugao, međutim lopta pogađa Justina koji joj mijenja pravac i prosljeđuje je u sopstvenu mrežu.

U 25. minutu nakon centaršuta sa lijeve strane loptu je na nekih 12 metara od gola sjajno primio na prsa Ayoze Perez, te poslao volej u Llorisovu lijevu stranu, koji je maestralnom intervencijom spriječio izjednačenje.

U 37. minutu na semaforu je stajalo 2:0. Nova brza kontra Tottenhama, ovog puta Lucas Moura je povukao loptu, odlično je iza leđa odbrane uposlio Kanea koji se našao sam ispred golmana, te poslao loptu iza leđa nemoćnog Kaspera Schmeichela.

Isti dvojac iskreirao je i treći pogodak Spursa. Ponovo je kontru povukao Lucas, ovog puta po desnoj strani, na lijevoj je uposlio Kanea koji je prvo prevario čuvara, a potom preciznim udarcem sa oko 12-13 metara pogodio malu mrežu na suprotnoj strani.

U nastavku obe ekipe su pokušale da dođu do gola, stvoreno je nekoliko prilika na obe strane, međutim, mreže su mirovale.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!