NaslovnicaVijesti(VIDEO) Razočaravajuće scene u Portugalu: Moussa Marega napustio teren nakon rasističkog zlostavljanja!

(VIDEO) Razočaravajuće scene u Portugalu: Moussa Marega napustio teren nakon rasističkog zlostavljanja!

Ovo se događa sve češće i češće na terenima širom Europe, gdje se čini da se nogometna rasistička kriza pogoršava  igrač Porta Moussa Marega je napustio teren u znak protesta protiv rasističkog navijanja.

Razočaravajuće scene

Pogledajte dolje zapanjujuće scene kako 28-godišnji napadač napušta teren, gdje odbija igrati usred sramotnog navijačnja određenih dijelova tribina.

Iskreno, pozdravljamo Maregino zalaganje ovdje, a prilično je šokantno vidjeti toliko njegovih suigrača koji ga pokušavaju fizički zaustaviti u napuštanju terena.

Iako neki mogu tvrditi da je ovo puštanje rasista da tjeraju po svome, zaisgurno niko drugi nema pravo pokušati prisiliti nekoga da ostane i dalje, te prima uvrede te vrste.

Povrh svega, nogometne vlasti sve manje poduzimaju korake oko toga.

Fer plej Maregi zbog toga što je učinio ono što je smatrao da je ispravno, a mi se samo nadamo da će dobiti bolju podršku svog kluba nego od ovih igrača koji ga zaustavljaju.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!