NaslovnicaVijesti(VIDEO) Reakcija Pepa Guardiole na incident Aguera sa pomoćnom sutkinjom!

(VIDEO) Reakcija Pepa Guardiole na incident Aguera sa pomoćnom sutkinjom!

Pep Guardiola je branio ponašanje Sergija Aguera u pobjedi Manchester Cityja protiv Arsenala, a napadač je kritiziran zbog dodira sa pomoćnom sutkinjom Sianom Massey-Ellisom.

Reakcija Pepa Guardiole

Kontraverzni trenutak dogodio se u prvom poluvremenu kada je Massey-Ellis pokazala aut za Arsenal ispred Aguera, koji nije bio zadovoljan odlukom.

Napadač Argentine suočio se sa pomoćnom sutkinjom i stavio joj ruku na vrat, dok ga je Massey-Ellis odgurnula.

Većina je kritizirala Aguerove postupke, koji su u najboljem slučaju predstavljali zanimljiv trenutak, ali su mnogi smatrali da je napadač Cityja trebao biti isključen. Umjesto toga, izbjegao je čak i žuti karton, a sudac nije ni razgovarao sa njim.

Dok su društvene mreže brujale od bijesa na bivšeg napadača Atletico Madrida, Guardiola se nakon meča zauzeo za svog igrača rekavši: “Hajde momci. Sergio je najfinija osoba koju sam ikada upoznao u životu. Probleme potražite u drugim situacijama, a ne u ovoj.”

Prošle je godine Bernardo Silva bio u nevolji nakon što je na Twitteru objavio šalu suigraču Benjaminu Mendyju zbog njegove rasističke konotacije.

Guardiol je i tom prigodom podržao svog igrača, koristeći sličnu obranu kao i za Aguera: “Puno smo puta razgovarali o onome što se dogodilo na stadionima, što se tiče Bernarda, bio sam jasan. Ako ljudi vjeruju da je Bernardo takav tip osobe, potpuno su u krivu. Oni mu sude po jednom vicu, a ja mu sudim po tri godine koje je proveo ovdje.”

Bet365 kladionica, najveća i najpopularnija online kladionica, ima fantastičnu promociju u kojoj daje 100% bonus dobrodošlice novim igračima. Toplo preporučujemo da odmah otvorite bet365 račun za klađenje i uzmete bonus dobrodošlice.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!