NaslovnicaVijesti(VIDEO) UEFA mijenja pravilo o ofsajdu zbog Kyliana Mbappea!

(VIDEO) UEFA mijenja pravilo o ofsajdu zbog Kyliana Mbappea!

UEFA želi promijeniti pravilo vezano za ofsajd kako bi bilo više u ‘duhu igre’, rekao je šef sudaca Roberto Rosetti, prenosi Index. Sve ovo se događa zbog onog kontraveznog pobjedničkog gola Francuske protiv Španjolske u Ligi nacija.

Branič španjolske reprezentacije Eric Garcia je pokušao presjeći dodavanje lopte za Mbappea, koji se nalazio u ofsajdu, ali na kraju nije uspio, iako je dotakao loptu.

ŽELIM UČESTVOVATI BESPLATNO

Prema trenutnim pravilima, kako navodi Index, Francuz nije bio u ofsajdu, s obzirom da je Eric Garcia dirao loptu.

Ova odluka je dobila ogromne kritike javnosti, posebno u Španjolskoj.

“Istina je da je u ovom slučaju interpretacija tog pravila u sukobu sa glavnom poentom pravila, a ta je da se igraču onemogući prednost koju je stekao svojim nedopuštenim položajem”, rekao je Rossetti.

UEFA će zbog toga sada zatražiti da se poboljša interpretacija pravila o ofsajdu kako bi se približilo osnovnoj ideji pravila o nedopuštenom položaju, te ga prilagodili duhu nogometa. To bi trebali napraviti na sljedećem zasjedanju tehničko-savjetodavne skupine, što će se održati 27. listopada.

Sličan gol Mbappeovom postigao je Lukaku za Belgiju protiv Rusije na Europskom prvenstvu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!