NaslovnicaVijestiVidić pun hvale za defanzivca Uniteda: Nema mnogo igrača na svijetu poput...

Vidić pun hvale za defanzivca Uniteda: Nema mnogo igrača na svijetu poput njega

Nemanja Vidić je veliki fan Manchester Unitedovog defanziva Chrisa Smallinga.

Vidić

Legendarni bivši štoper Uniteda bio je pun riječi hvale za Smallinga, osvrćući se na njegove impresivne nastupe za United ove sezone.

Engleski reprezentativac je konstantan u startnoj postavi Crvenih đavola, i skupio je dosta poštovalaca zbog svojih konzistentnih nastupa u zadnjoj liniji Louis Van Gaalove ekipe.

Smalling je upisao 30 nastupa za United u Premier ligi ove sezone, koji je trenutno petoplasirani na tabeli, četiri poena manje od 4. mjesta koje vodi u playoff za Ligu prvaka.

Vidić je otkrio da je veliki obožavalac bivšeg Fulhamovog štopera. Govoreći za službenu stranicu Manchester Uniteda, rekao je:
“Uvijek sam volio Chrisa. Volim ga zato što je defanzivac. Njegov mentalitet je takav da uživa u odbrani.”

“Vjerujem da još uvijek može da napreduje, fizički je jak, i kao što sam rekao, voli posao defanzivca, što je za mene vrlo važno.”

“Nemate mnogo igrača danas koji vole da se brane, nema ih puno u svijetu. To je njegova velika prednost.”

Vidić je rekao da je ključna stvar motriti na razvoj mladih igrača, uključujući i napadače, Rashforda i Martiala. Ali ističe kako je posebno važno obratiti pažnju na neiskusne defanzivce, i pobrinuti se da dobiju podrški kada naprave iskorak iz mlađih kategorija u prvi tim.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

“Mislim da je dosta teže za odbrambene igrača, pogotovo kada trojica ili četvorica igraju zajedno na jednoj utakmici. Za mlade igrače koji igraju ofanzivnije, dovoljna je energija, kreativnost, sreća… možete ih pustiti da igraju i budu slobodniji, ali u defanzivi, morate imati nekoga ko će voditi te momke.”

“To je dug proces, ne samo za defanzivce, već i za napadače. Morate biti pažljivi sa njima, i morate biti svjesni da United uvijek mora da ide na trofeje, i kada to nije slučaj, igrači moraju biti spremni da prihvate kritiku, i to može teško pasti mlađim igračima. Iskusni igrači treba da skinu taj teret sa njihovih leđa”, dodao je Vidić u intervjuu.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!