NaslovnicaVijestiVijest o utakmici Rusije i BiH odjeknula svijetom: Oglasili se Pjanić i...

Vijest o utakmici Rusije i BiH odjeknula svijetom: Oglasili se Pjanić i Džeko

Nogometni savez Bosne i Hercegovine potvrdio je priopćenjem za javnost da je prijateljska utakmica protiv suspendirane Rusije na rasporedu u studenom ove godine.

Prošlog tjedna Nogometni savez BiH dobio je poziv Ruske nogometne federacije za odigravanje prijateljske utakmice. Odmah je zakazana i sjednica Odbora za hitnost NS BiH, gdje je sa pet glasova ZA prihvaćen poziv.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

To je izazvalo žestoke kritike dvojice najistaknutijih igrača u zemlji, Edina Džeke i Miralema Pjanića. Utakmica bi se trebala održati u Sankt Peterburgu 19. studenoga, dan prije početka Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru.

Bosanskohercegovački nogometni savez objavio je raspored na svojoj službenoj web stranici u petak, a Pjanić je brzo iznio svoje osjećaje.

“Odluka nije dobra. Ostao sam bez riječi. U nacionalnom FA-u znaju što mislim”, rekao je Pjanić.

Džeko, sadašnji kapetan reprezentacije, također je, čini se, sam sebe isključio iz utakmice. “Protiv sam odigravanja ove utakmice. Ja sam uvijek i samo za mir. Imam svoj stav koji je jasan i ne želim igrati ovu utakmicu dok nevini ljudi ispaštaju. Solidaran sam s narodom Ukrajine u ovim teškim vremenima za njih”, poručio je Džeko.

Gradonačelnica glavnog grada BiH, Sarajeva, također je negativno reagirala na društvenim mrežama na ovu odluku. Benjamina Karić je na Twitteru poručila: “Sarajevo, kao grad koji je bio pod najdužom agresorskom opsadom, i ja kao gradonačelnica oštro osuđujemo odluku nogometnog saveza da odigra prijateljsku utakmicu s Rusijom.”

Fifa i Uefa su u veljači odlučile da će sve ruske momčadi, bilo nacionalne ili klupske, biti suspendirane iz sudjelovanja u svojim natjecanjima nakon invazije, koju Moskva naziva “specijalnom vojnom operacijom”.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!