NaslovnicaVijesti"On više nikad neće osvojiti Ligu prvaka, napustit ću posao ako to...

“On više nikad neće osvojiti Ligu prvaka, napustit ću posao ako to učini!”

Legendarni veznjak Millwalla i bivši irski reprezentativac Eamon Dunphy izjavio je kako smatra da trener Manchester Cityja Pep Guardiola više nikad neće osvojiti Ligu prvaka u svojoj trenerskoj karijeri, te dodao kako će napustiti svoj posao komentatora na Radio televiziji Republike Irske ukoliko se to dogodi.

Guardiola neće osvojiti Ligu prvaka

Manchester City je jučer osvojio titulu prvaka Premier lige nakon što je Manchester United na svom terenu poražen rezultatom 1-0 protiv West Bromwich Albiona, a to je Guardiolina ukupno sedma ligaška titula u devetogodišnjoj trenerskoj karijeri, u kojoj je vodio Barcelonu, Bayern Munchen i ‘Građane’.

[su_bbworld]

Međutim, uprkos svim tim trofejima koje je osvojio, Dunphy, koji se smatra jednim od najvećih kritičara španjolskog stručnjaka, poručio je kako on nikad više neće osvojiti Ligu prvaka, koju je zadnji put osvojio 2011. godine.

Iako su ‘Građani’ uspostavili pravu dominaciju u ligi ove sezone, iz četvrtfinala Lige prvaka izbacio ih je Kloppov Liverpool, koji je slavio u oba susreta. U intervjuu za irske medije, Dunphy je pohvalio City za osvajanje titule u ligi, ali i dodao kako se nemaju čemu nadati u najelitnijem europskom klupskom nogometnom takmičenju sve dok je tu Guardiola.

[su_bonus]

“Oni su miljama daleko od toga da budu najbolji tim Premier lige svih vremena. Guardiola je dobio posao kako bi osvojio Ligu prvaka, zbog iste stvari zbog koje ga je doveo Bayern Munchen. To nije uradio ni tamo, a ovaj tim Manchester Cityja je daleko od osvajanja Lige prvaka.”

“Mora promijeniti svoju filozofiju, mora dovesti vrhunske defanzivce. Ima još da dokaže kakav je zaista. Dobar je trener, ali pred njim je dug put da dođe na mjesto na kojem je bio Ferguson. Nije osvojio Ligu prvaka od 2011. godine, vidjet ćemo što će učiniti u Manchester Cityju. Predvidit ću nešto, on neće osvojiti Ligu prvaka nikad više, a ukoliko to učini, napustit ću svoj posao.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!